Съвети за продажба на домейни

07.11.2013 | Автор: | Публикувано в: Услуги

Съществуват два основни начина за domain flipping (в превод от английски купуването и продаването на домейни с цел да се извлече материална полза от това). Първият начин включва купуването и продаването на домейн, като преди това не сте се опитали да построите уеб сайт или да развиете домейна по какъвто и да било друг начин. Вторият начин е като купите домейн, след това създадете сайт, направите някакъв вид онлайн маркетинг, за да можете да покачите стойността му и след това да го продадете на по-висока цена.

Едва ли има какво толкова да се коментира по първия вариант на domain flipping, затова ще се спрем на втория и ще разгледаме различните варианти и времето, което отнемат те. Много хора, които се занимават с това – купуват домейни на едро и ги пазят, подновявайки ги всяка година, надявайки се, че ще се появи точния купувач за всеки един от тях.
Като изграждате вашето онлайн присъствие и отдавате необходимото време за онлайн маркетинг на всеки домейн, който желаете да продадете, си увеличавате шанса да продавате домейните доста по-често и на по-високи цени.

В тази статия ще ви предложим някои техники и съвети, които сме научили през годините.

Изграждане на онлайн персона или personal branding

Важна начална стъпка за domain flipping-a е да имате изградена онлайн самоличност. Никой не иска да има бизнес отношения с анонимна личност. Ако e възможно, купете домейн с вашето име и го свържете с вашите социални мрежи, за да изградите онлайн персоната си.

Блогинг

След като изградите добър онлайн авторитет, следващата стъпка, която препоръчваме, е да се захванете с блогинг. Пишете публикации, свързани с домейн имената, може да публикивате разпродажби, които сте срещнали на някой домейн регистрар, да споделяте новини или купони за отстъпки, и т.н. Целта на това е да имате индексирано уникално съдържание и да имате място след това, където да рекламирате домейните, който продавате.

Създайте си имейл списък

След като вече сте създали блог, следващата подходяща стъпка е да създадете списък с имейли на вашите посетители. Предложете нещо на потребителите си, което ще ги накара да се абонират – било то детайли за домейните, ъпдейтите на блога ви или пък безплатна електронна книга. Препоръчваме ви да използвате услугите на инструмент, специално създаден за това, като например MailChimp, който не само ще изпраща имейли на абонатите ви всеки път като публикувате статия, ами и ще следи конверсиите ви.

Свързване

Има милиони хора, които купуват домейни, построяват уеб сайтове и ги продават. Свържете се с тях във Facebook, LinkedIn и Twitter. Уверете се, че се свързвате с хора, които знаят какво е домейн и дори имат вече няколко.

Маркетинг по ключова дума

Популярна, макар и поостаряла тактика за domain flipping е да се опитате да ги промотирате на бизнеси, блогове и форуми, свързани с ключовата дума, съдържаща се в самия домейн. Все пак не ви препоръчваме да кометирате по блоговете, да го поствате по много форуми и да спамите собствениците на бизнес. Тези тактики могат да оставят трайни и неблагоприятни следи върху домейна ви и в повечето случаи са неефективни.

Домейн аукционите

Точният домейн аукцион – било то онлайн или офлайн, може да ви осигури добра “видимост” за домейна, който предлагате. На подобни аукциони ще имате най-голям успех с домейни с по-голяма възраст. Може да добавите домейните си на онлайн аукциони като Flippa и Cax.com.

Автор:

Аритект с опит в много области и полезни съвети за всички.

Този автор е публикувал досега 29 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.