Няколко условия за качествен чип тунинг

30.10.2013 | Автор: | Публикувано в: Автомобили

Чрез чип тунинг обикновено се цели усъвършенстване дейността на двигателя на автомобила. Различните двигатели реагират по различен начин на чип тунинг. Обикновено желаните конкретни ефекти от качествено извършване на процеса са намаляване разхода на гориво и увеличаване на мощността.

 

Чип тунингът е осъществяване на промени в управляващата електроника на двигателя /ECU/. От нея зависи начинът на действие на двигателя, който се прави от специална програма, дефинираща алгоритъма на неговото функциониране. При правене на чип тунинг параметрите на тази управляваща програма се променят.

 

Вече много фирми предлагат чип тунинг, което автоматично се отразява на стойността на услугата. Важно е обаче да не търсите непременно предложението с най-ниска цена. От качествения или некачествен чип тунинг зависи много, зависи как ще работи двигателят на автомобила. Ако не се направи като хората, това може да ви бръкне яко в джоба и да ви докара ядове.

 

Как да познаем качествения чип тунинг – http://www.vrperformance.net ? Естествено не може всеки да знае всичко. Но информираността и следенето за изпълнение на някои конкретни условия са възможни и достатъчни за гаранция и оценка на качеството.

 

Едно от условията за извършване на добър чип тунинг е да се работи с надеждна диагностична апаратура. Без достатъчно добра предварителна диагностика и преглед на автомобила, целият процес е много рисков. Всички промени в параметрите на управление на двигателя, в следствие от чип тунинга, се влияят изключително много от неотстранени проблеми по основните звена на автомобила.

 

Качеството на поставяните чипове е друго важно условие за ефективен чип тунинг. Некачественият чип е способен да нанесе сериозни повреди на различни части на автомобила – на елементите на двигателя, на скоростната кутия, на турбокомпресора, на съединителя и т.н.

 

Качеството на горивото се изтъква също като важно условие за добри резултати. Ако чипът е отстранил ограничението на максималните обороти, некачественото гориво може да предизвика много сериозни повреди на буталата.

 

Следващо условие за оптимален чип тунинг е да не се злоупотребява с увеличаването на мощността като следствие от процеса. Според специалистите често прекалената допълнителна мощност не се усеща много при и без това по-мощни автомобили, но натоварва повече двигателя и може да докара повреди. Няма смисъл в стремежа си да подобрите функционирането на автомобила си, всъщност да го влошите, че и да си платите за това. Най-добре е да не се стигат максималните стойности на мощност, за да се запази двигателя. В тази връзка фирмите предлагащи тази услуга определят граница на мощност, отвъд която отговорността е само на клиента. Затова е от значение  да се вслушвате внимателно в препоръките на специалистите при правене на чип тунинг на вашата кола.

 

Ако тези условия са изпълнени, нараства значително възможността да се насладите на ефекта от качествения чип тунинг.

 

Автор:

Този автор има 74 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.