Как да подготвим колата за зимния сезон

07.09.2017 | Автор: | Публикувано в: Автомобили

Когато зимата почука на врата, то това съвсем не значи, че вашият автомобил не се нуждае от специална подготовка. Без значение от модел, марка и екстри, автомобилът ви следва да бъде подготвен за зимните условия, още преди температурите навън да са спаднали неимоверно. В статията ще ви дадем няколко полезни съвета, с които да си служите по всяко време. Ако ги спазвате, то ние ви гарантираме, че рисковете от пътни транспортни произшествия ще бъдат сведени до минимум.

Смяна на летните гуми със зимни

Едно от най-важните неща за всеки един шофьор е да подмени летните гуми със зимни. Не мислете, че няма да усетите разликата в движението на автомобила, ако извършите смяната. Зимните гуми намалят драстично риска от подхлъзване. Това се дължи на материала, участващ в изработката на гумите. Материалът е далеч по-устойчив в сравнение с този, от който се изработват летните гуми.

Смяна на антифриз

Ако искате да предотвратите замръзване на антифриза, то погрижете се за това течността да бъде подновена. Не са малко случаите, в които хората използват вода, вместо антифриз. Препоръчва се това да се прави през зимата.
Проверете отоплителната климатична система

За никого не е тайна, че през зимата температурите рязко падат под нулата. Това, само по себе си, е преносител на студ и замръзване. Ако не сме проверили предварително отоплителната климатична система и се окаже, че е повредена, то съществува огромна вероятност пътуването ни да се превърне в истински кошмар. За да сте сигурни в нейното изправно състояние, можете да се доверите на сервиз, който да диагностицира дали климатикът е годен за употреба.

Носете си топла завивка в превозното средство

Бъдете предвидливи и си носете винаги в автомобила топла завивка, с която да посрещнете студенината в зимната нощ, ако поради някаква причина ви се наложи да пренощувате там. Важно е човек да има с какво да се завие, защото на път никога не се знае какво би могло да се случи.

Запасете се с нужното количество вода

Водата е от жизнена необходимост при много и най-различни ситуации.   Именно поради тази причина е добре винаги да бъдете запасени с достатъчно количество от тази течност.

Това са само една малка част от съветите, които сме селектирали за начинаещите шофьори, току-що приключили своя шофьорски курс. Не забравяйте да се придържате към всеки един от тях и това би могло да предотврати поредица от неприятни събития и последици.

Бъдете разумни и прагматични – винаги спазвайте правилата за шофиране по пътищата и така можете да избегнете множество транспортни произшествия.

Автор:

Този автор има 4 публикувани статии до сега.

Коментари (1)

  1. Чудесно. Многго е важно да се направи предварително, за да няма изненади.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.