При Яфата – прекрасна храна и чудесна атмосфера

14.10.2010 | Автор: | Публикувано в: Ревюта на заведения, Хранене

При Яфата е ресторант намиращ се в центъра на град София. Той е разположен в 100 годишна къща в стил типичен за старата София. Интериорът е украсен с автентични български предмети от бита и е в духа на стара София. Ресторантът разполага с оркестър, който свири унгарски чардаш, съвременна музика от Балканите и българска народна музика.

Веригата ресторанти При Яфата (на латиница се изписва Pri Yafata) са три – механа, кръчма и рибен ресторант.

В Механа При Яфата се предлага скара на дървени въглища представена от различни видове мариновани листа, които се пекат пред самите гости на заведението на тлееща жар и традиционна българска кухня. Специалитетите се поднасят в традиционни съдове, характерни за българския бит от преди 200 години. Специалитети се подготвят Майстор готвача и Майстор скараджията. Пекат се и се изкарват пред гостите цели агънца и прасенца в определени дни от седмицата. Същите неща се предлагат и в Кръчма при Яфата.

В Рибна къща при Яфата се предлага почти изцяло рибна кухня. Рибата в ресторанта се приготвя по различни готварски техники и способи, и рибата винаги е прясна. Майстор готвача е способен да задоволи капризите и на най-изтънчените любители на океанските и морски деликатеси. В заведението се предлага Средиземноморска, Черноморска и океанска риба, други морски обитатели и рибни продукти.

Ако искате да се насладите на прекрасна храна, хубава музика, добро обслужване и чудесна атмосфера, може да посетите някой от ресторантите на При Яфата в град София или град Банско!

Автор:

Този автор има 139 публикувани статии до сега.

Коментари (1)

  1. Трифон Николов

    На 30.01.2012г бяхме компания от 6 човека в Яфата на Дондуков. Хора, това беше ТРАГЕДИЯ!!! Обслужва ни Божидар – това момче беше напълно неадекватно. Половината неща от менюто ги нямаше, другата половина той изобщо не донесе. Затова пък включи в сметката ни дори и неща, които нямаха в заведението. Дори десерт не донесе на жена ми – тя горката така и не получи нищо освен салата. Накрая казаха, че не приемат никакви карти за плащане!!! През цялото време не чухме “извинявай” или поне някакъв жест на неудобство. Звъняхме и на управителя РОСЕН = 0899134463 и той … ни затвори телефона! Такъв резил не бяхме виждали последните 10 години = НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.