Разлики между Автокаско и Гражданска отговорност

04.11.2012 | Автор: | Публикувано в: Автомобили

В зависимост от вида на колата и кой я притежава, видът застраховка, който Вие изберете може да се различава значитeлно. Например: ако имате в момента лизингов план върху колата си дори да не искате застраховка Автокаско или ако искате да е при избран от Вас застраховател, най-вероятно от лизинговата компания ще Ви кажат, че трябва да имате застраховка Автокаско и то при застраховател избран от лизинговата компания,  защото Вие технически не притежавате колата все още.

Обаче в момента когато колата е напълно платена и вече е Ваша собственост можете да да не сключвате Автокаско или застрахожката да е при избран от Вас застраховател.

Застраховка Автокаско защитава Вас в почти всички инциденти независимо от факта, кой е причинил инцидент. Например: ако Вие карате по магистралата и в крайна сметка се окажете участник в някакав инцидент застраховката Автокаско ще покрие щетите по автомобила Ви независимо от факта, че Вие сте били виновният за инцидента.

Обаче, ако имате само застраховка Гражданска отговорност, ако Вие сте били шофьорът който е виновен за cблъсъка няма застрахователя да покрие щети по автомобила.

Гражданската отговорност е застраховка която за задължителна за всички собственици на МПС. Ще получите заплащане от застраховател при инцидент в който Вие не сте били шофьорът който е причинил инцидента.

Ако друга кола Ви блъсне странично или отзад тогава властите определят, че Вие не сте виновен и имате право да получите обезщетение от застрахователя на водачът причинил удара, т.к. той е виновен в създалата се ситуация.

Цената на застраховка Автокаско е по-висока повече от колкото заплащането по застраховка Гражданска отговорност, но застраховка Автокаско гарантира обезтение при щети от почти всичко без значение кой е виновен.

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.