Автокаско в Австралия

14.10.2012 | Автор: | Публикувано в: Автомобили

Застраховка Автокаско може да предпази всеки от огромни финансови разходи, ако колата му е участвала в злополука, опожарена е или е открадната.

В Австралия има три основни вида автомобилни застраховки. Това са задължителна застраховка Гражданска Отговорност (която е задължителна по закон за всички автомобили), застраховка Гражданска Имуществена Отговорност (която покрива шофьорите за нанесени вреди върху чужда собственост, с изключение на лични вещи), и Пълна Автомобилна Застраховка.

Пълната автомобилна застраховка по същество е идентична на българската застраховка „Автокаско“ – включва максималното ниво на покритие и е най-ексклузивният вид застраховка. Покрива автомобила срещу случайна повреда, кражба и пожар, и допълнително предлага покритие за юридическа отговорност за нанесени щети върху чуждото превозно средство или собственост. Тя е особено ценна за автомобилни собственици, чиито автомобили са сравнително скъпи и луксозни.

Пълната автомобилна застраховка се състои от компонента на гражданската отговорност. Включва, разхода от поддръжката по повредата или замяна на катастрофиралият автомобил (равно на установената цена), плюс щети нанесени върху чужда собственост, дори и застрахованият да е сгрешил.

Хора с отлично шофьорско минало плюс, ако са собственик на по-стар автомобил избират с готовност  по-евтината гражданска имуществена отговорност вместо пълната автомобилна застраховка.

Обикновено, полиците за пълна автомобилна застраховка (Автокаско) не покриват повреда или всякакви щети по превозното средство, в такива случаи, обикновено износване, корозия, автоматична повреда, повреда по конструкцията, амортизация, злополуки причинени ако автомобила не е годен, произшествия причинени от някой шофиращ под влиянието на алкохол и произшествия причинени от човек без разрешение да шофира автомобил.

Застрахователните компании имат различни оферти и  чрез малко време отделено за сърфиране в интернет хората могат да направят забележителни икономии като изберат най-изгодната застраховка измежду офертите на компаниите. Повечето застрахователни компании предоставят допълнителни отстъпки, ако застраховката е купена през интернет.

Винаги трябва да четете всички условия към застраховка Автокаско, за да сте сигурни че сте запознати с всичко по полицата.

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.