Алкохолизъм и лечение

21.08.2012 | Автор: | Публикувано в: Алтернативна медицина

За болестта алкохолизъм може да се говори много и да се назоват не един и два примера за хора с добро социално положение и уважавано име в обществото, които са се поддали на опасната зависимост и са се избавили от нея едва след сериозна терапия и лечение. Съвременният начин на живот е прекалено напрегнат и интензивен и в резултат на това хората посягат към алкохола, за да се отърсят от натоварването и проблемите. Разбира се не бива да се забравя, че алкохолът придава измамно усещане за отпускане и релакс, което бързо отлита скоро след като премине действието му.

Повечето хора обаче искат отново и отново да забравят за проблемите и консумират алкохол като увеличават дозата и честотата, което постепенно все повече ги застрашава от това да станат жертви на алкохолизъм.

Разбира се, трябва да отбележим, че не всеки човек, който пие ще стане алкохолик. Съществуват определени предпоставки това да се случи на един, а да не сполети друг, но никога не може да се каже със сигурност кой ще се разболее от алкохолизъм.

Едно обаче е сигурно – зависимостта от алкохола трябва да се лекува навреме и с възможно най-ефективни методи, за да има добър резултат.

Автор:

Този автор има 96 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.