Кои са най-добрите мускулести коли?

20.07.2012 | Автор: | Публикувано в: Автомобили

Автомобилите видно представляват интерес за много хора.Всеки един от тези мераклии на автомобили има различни предпочитания.Някои одобряват спортните и пъргави автомобили, докато други биха избрали лукса и комфорта на големите и удобни лимузини.Сега ще разгледаме една по-различна и по-своенравна категория автомобили, именно – мускулестите американски “чудовища”. Мускулестите автомобили бяха хит по пътищата през 70-те, 80-те и 90-те години, като днес са безпримерна рядкост и много трудно биха се намерили в която и да е автокъща. Някои от най-важните определения за тези автомобили е, че всички те са “Американски”, всяка от която има голяма мощност и почти винаги задвижването става, чрез задните колела.Избирането на “топ” мускулеста кола е доста трудоемка задача, тъй като всяка една от тези коли има своебразни черти и изключителна индивидуалност.Тук ще погледнем някои от най-видните представители на този тип автомобили.
Chevrolet Camaro Продукцията на този модел на Chevrolet почва през 1966г. и продължава до ден днешен, като изключение прави периода от 2002-2009г.От първото camaro до сега има пет генерации, като първите модели варират от 3.8 литрови двигатели I6 7-литров V8s. Ford Mustang Ford Mustang е икона в мускулестите автомобили.От 60-те години до днес има пет генерации, като първия от тях е започнал с V8 двигател, имащ 200 конски сили.
Dodge Challenger Може да се каже, че Dodge Challenger е типичен пример за традиционен мускулест автомобил.Дори последния модел от 2011г. има вид и усещане, както тези произведени от 1970г.Повечето варианти от 70-те години идват с 5,2 и 5,7 литрови V8 двигатели.Последния модел на автомобила от 2011г. разполага с 6.5 литров HEMI V8 двигател, базовата цена на който е $25 000. Pontiac Firebird Този спортен автомобил беше представен за първи път на световния пазар през далечната 1967г.Първото поколение на автомобила идва с 3.8 и 6.6 литрови V8 двигатели, както и четвъртото поколение с 5,7 литров V8 двигател.Тази “мускулеста икона” е спряна от производство през 2002г. Тук разгледахме някои от най-харесваните мускулести коли.Освен тези мускулести модели, други видни представители на този тип коли безспорно са Ford Thunderbird, Mercury Cougar, Plymouth Barracuda, Dodge Charger, Chevrolet Corvette и така нататък.

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.