Що е то копирайтинг и има ли почва у нас

29.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Блогване, Блогове, Интернет маркетинг

Все повече започвам да се разочаровам от невероятната неграмотност заела място в интернет медии, сайтове, социални мрежи, форуми та дори и по офлайн места – например менюта в ресторанти. Веднъж дори видях и написано „пълнени 4ушки”, което вече уби всичко детско в мен. Не претендирам, че аз съм някакъв Айнщайн на правописа, но поне основните правила ги знам.

Както казват в този блог поуст, римските пълководци Промоций, Резерваций и какво беше още са завзели България. Доста точно казано, не се знае докъде ще стигне тази неграмотност, но като знам какво е в нашата мила държава, най-вероятно това ще е безкрайно. Затова се чудя и има ли наистина професионални копирайтинг услуги у нас и въобще на някой дава ли му се пари за това?

Преди всичко когато потърсих копирайтинг услуги се натъкнах на т.нар. СЕО копирайтинг, което ме втрещи. Всъщност, това е точно обратното на истинския копирайтинг и редакция на текст. Малоумни статии, най-вече на тема дограми, климатици и отпушване на тоалетни, какво ли още не. Всъщност, въпросните статии стават за развеселяване, човек би си помислил, че са писани от бавно развиващи се, с риск да ги обидя.

В крайна сметка се оказа, че няма много истински копирайтинг услуги, най-вече заради липсата на търсене предполагам, както и разбира се значителното присъствие на изключителни глупости в нета. Най-тъжното е, че дори и новинарски сайтове започнаха да правят такива грешки, което е още едно доказателство за повсеместното затъпяване на нацията.

Да се надяваме, че все някак си хората от само себе си  ще започнат да се дразнят прекалено много от тези глупости в един момент и натурално нещата ще се променят. Единственото място където се е запазил българският език са по-реномираните вестници и българската национална телевизия, колкото и да е скучна. Иначе си има вече и медии, радиа, списания, в които чалгарщината е толкова навлезнала, че направо може да се гръмне човек.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.