Стратегия на Кели за печеливши футболни залози

23.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Футбол

Ако сте новобранец в света на залозите и искате да се научите как да се превърнете в печеливш играч е добре да се образовате малко преди да започнете да пускате вашите залози. Един от добрите начини за жизнено важна практика е т.н. Стратегия на Кели.

При нея се определят прости правила, които трябва да спазвате и по този начин шансовете да фалирате силно намаляват. Тази система не гарантира големи печалби, но ако сте дисциплиниран и последователен може да постигнете много добри финансови резултати при пускането на футболни залози.

Стратегията носи името на американския математик Джон Кели и се изразява със следната формула:

А = Р – (1-Р)/(коефициент – 1), където:

А – % от банката който сме определили да заложим;

Р – вероятността събитието на което сме заложили да настъпи.

По тази формула определяме колко процента от общата ни сума можем да си позволим да заложим на конкретното събитие. Например ако сме решили да играем на коефициент 3 и на база информацията, която сме събрали сме определили вероятност от 35% това събитие да се сбъдне, заместваме по формулата и получаваме:

А = 0.35 – (1-0.35)/(3-1) = 0.025

Или казано с други думи в конкретната ситуация ако се придържаме към тази стратегия трябва да заложим не повече от 2.5 % от сумата с която разполагаме. Ако например имаме 200 лева в сметката си, значи можем да пуснем залог на стойност до 5 лв.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.