Какво да носим по време на пътуване

23.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Пътешествия

Нещата, които носим когато пътуваме, обикновено не са малко. Знаем ли как да ги носим, така че да ни бъде удобно и да се чувстваме добре по време на път?

Няколко съвета за носене на ценни неща по време на пътуване

Когато пътувате много добра идея е да си разпределите парите, които сте предвидили, поставяйки повечето от тях в портмоне, което да сложите в ръчния си багаж. Естествено те трябва да бъдат на удобно място, така че да не се налага всеки път, когато искате да си купите нещо, да трябва да изпразвате съдържанието на цялата си чанта, преди да намерите търсените от вас неща. Сложете си дребни пари по джобовете, за да имате за малки харчове като вестник, кафе и други дреболии.

Що се отнася до ключовете, колкото и това да ви връща в детството, няма да е зле да ги сложите на един ключодържател и да ги пазите добре. Тъй като връзката няма да ви трябва по време на пътуването, намерете им сигурно място, за да не ги изгубите. Не забравяйте да ги оставите в хотела си, защото ситуацията на загубването им някъде надалеч е много неприятна. Не ги крийте кой знае колко, за да можете когато се приберете да ги намерите лесно.

Освен връзка за ключове и удобно портмоне помислете и за една малка чантичка, в която да носите всичко необходимо, за да ви е под ръка постоянно.

Не си мислете, че подобна чантичка би била грозен аксесоар, защото съвременните такива са изработени много добре и дизайнът им наистина няма нищо общо с предишните подобни. Една такава чантичка не само ще ви помогне да държите всичко на лесно достъпно място, но и ще остави ръцете ви свободни за носене на багаж. Освен това ще можете постоянно да я наблюдавате. Препоръчително е в нея да си носите всички паспорти, самолетни билети, ваучери, визи, застраховки, други необходими документи, които имате. Не слагайте всичките си пари в нея, за да не я отваряте всеки път и за най-дребното нещо. Просто знайте, че това е чантичката ви за документи и билети и недейте да пъхате в нея неща като запалки, храна и др.

Автор:

Този автор има 19 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.