Незабравимата Индия

12.05.2014 | Автор: | Публикувано в: Пътешествия

Индия е една необятна вселена. Всеки посетител на тази великолепна държава усеща как се връща от нея различен. Така е при всяко нейно посещение. Духовната столица на изтока в миналото, може да се твърди и в настоящето, страната представлява учудваща смесица от стари, красиви храмове, бедни и щастливи хора, екзотична красота на природата и интересна кастова система. Причините да посетите Индия са безброй, а дори да нямате конкретни, то ще установите на място, че само бихте пропуснали, ако не отидете поне веднъж до древната столица на изтока. Самолетни билети и комбинирани екскурзии за една или две седмици има в изобилие, само трябва да изберете някоя от тях. Ние Ви предлагаме кратък разказ за повечето от интересните места в страната, за да допринесем изборът Ви да е по-лесен.

Удайпур

Започваме пътешествието си с кратка информация за Удайпур-един от градовете, които понастоящем е сред топ дестинациите за страната. Градът се намира в щат Раджастан в северозападната част на страната. Столица на Раджастан е Джайпур, находящ на 403 км. югоизточно то Удайпур. Градът, който препоръчваме да посетите, в миналото си е известен с това, че е бил столица на царство Мевар през 16в. Местната легенда за града разказва за това как владетелят Махарана Удай Сингх отишъл при отшелник и го помолил да даде благословията си за построяването на местен храм-дворец на мястото, където днес се издига града. Дворецът, който може да бъде видян днес от туристите, е просто неотразим нощем. Светлините, в които е осветен, придават една магическа друга перспектива, невероятна смесица от древно наследство и съвременни ефекти. Други дворци, които може да разгледате в района на Удайпур, това са невероятните Дилкуш Махал, Моти Махал, Кришна Вили и Шеш Махал. Съвсем наблизо може да разгледате гладките мраморни повърхности на красивия Езерен дворец, издигнат през 18в. Намира се на брега на езерото Пикола. Много известни актьори са се възползвали от красивата му архитектура и природа наоколо, за да сключат брак на това място.

Настаняване в околността

Комбинация с разглеждане забележителностите и престой в някой хотел на близкия до Удайпур град- Билвара, е добра сделка. Така хем ще избягате от тълпите туристи, хем ще си отпочинете в една разкошна природна идилия, а същи и ще спестите някоя и друга рупия. Опитайте от невероятната местна кухня. На другата сутрин свежи и отпочинали може да потеглите до следващата дестинация- невероятния Пали. Вашето приключение едва сега започва.

Автор:

Този автор има 6 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.