Евро 2012

26.01.2012 | Автор: | Публикувано в: Футбол

Ето че дойде ред за 14 то Европейско първенство по футбол 2012, като се очертава да бъде едно от най – интересните, спрямо отборите класирали се за него. Домакини на това издание са Полша и Украйна, като те за първи път ще организират такова събитие. При последните посещения от комисията за подобен тип първенства,  бе казано за двете страни, че се справят много добре и са си заслужили привилегията да проведат Евро 2012.

Регламента по приемането на кандидатурите за Евро 2012 са строго определени. Приемат се точно 5 кандидатури, като трябва да са от максимум 7 държави.

Гърция (индивидуална кандидатура)
Италия (индивидуална кандидатура)
Полша и Украйна (съвместна кандидатура)
Турция (индивидуална кандидатура)
Унгария и Хърватия (съвместна кандидатура)

След внимателно избиране и отхвърляне на Турция и Гърция, като кандидатури, през 2007 година в Кардиф се гласува и избира следните държави:

Гласуването става по следния начин. Всеки от журито има право да гласува по-веднъж, като това трябва да стане в два етапа. Нямат право за гласуване президента и зам.президента, като те само водят гласуването.

Ето и списъка на журито:
1.  Мишел Платини (Франция) – президент
2.  Шенес Ерзик (Турция)
3.  Джеф Томпсън (Англия)
4.  Анхел Мария Виляр Льона (Испания)
5.  Герхард Майер-Форфелдер (Германия)
6.  Мариос Левкаритис (Кипър)
7.  Франко Караро (Италия)
8.  Вячеслав Колосков (Русия)
9.  Жилберто Мадаил (Португалия)
10. Джоузеф Мифсуд (Малта)
11. Пер Равн Умдал (Норвегия)
12. Мирча Санду (Румъния)
13. д-р Матийо Спренгерс (Нидерландия)
14. Григорий Суркис (Украйна)

Полша/Украйна (8 гласа, победител)
Италия (4 гласа, елиминирана)
Хърватия/Унгария (0 гласа, елиминирана)

Откриването на форума е на 8 Юни, като ще трае почти месец, като финала ще се състои на 1 Юли 2012 година. В това издание, както и в последните 4 -ри на този вид първенство, участие взимат 16 отбора, като в последните години се разисква броя да бъде увеличен на 24, поради увеличаващия се брой членки на УЕФА, но от ръководството решават да запазят и през Евро 2012 този формат.

Старта на квалификациите за това Европейско първенство започна в началото на месец Август 2012 година, като в нея взеха всички държави на континента Европа и завършиха през месец Ноември 2011 година. Като споменахме, че са взели участие всички държави  на Европа, не се изразихме правилно, понеже домакина( или в случая домакините) винаги се класират на финалите, без взимане на участие в квалификационния процес, така броя на държавите борещи се за финалните 16 стават 53 отбора.

Тегленето на жребия бе насрочен за 2 декември 2011 година във Киев, като в залата се бяха събрали всички представители на класиралите се национални отбори, включително и на двете държави домакини. Всички отбори се разпределят в четири урни, като домакините и миналия шампион в случая Испания, се слагат в първа урна, като другите отбори се разпределят по – съставените от тях коефициенти през квалификационния процес, ето от тук Евро 2012 Програма може да видите дата и час на срещите от Европейското първенство по футбол 2012 година.

Англия
Германия
Гърция
Дания
Италия
Република Ирландия
Испания (настоящ шампион)
Нидерландия
Полша (домакин)
Португалия
Русия
Украйна (домакин)
Франция
Хърватия
Чехия
Швеция

Срещите ще бъдат изиграни на територията на двете страни, като са разделени по равен брой. Стадионите – Варшава, Познан, Вроцлав и Гданск, ще приемат мачове в Полша, а Украйна ще предложи стадионите – Киев, Донецк, Лвов и Харков. Капацитета за хората на всички стадиони варират от 49 000 до 70 000 седящи места.

Вече всички онлайн букмейкъри са отворили за залози всички футболни срещи от Евро 2012, има много и различни видове възможности за залог, така че може да правите различни футболни прогнози и да заложите на най-добрите коефициенти в онлйан букмейкърите още от сега.

Автор: Ц.Борисов

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.