Цветните есенции на д-р Бах

11.12.2011 | Автор: | Публикувано в: Алтернативна медицина, Здраве и красота

Милиони хора по света използват цветните есенции на д-р Бах, с цел профилактика и предотвратяване на физически заболявания и постигане на емоционално благополучие. Цветната терапия на д-р Бах се явява естествен, ефективен и прост метод, който с лекота може да се прилага от всеки. За да се разбере същността на цветната терапия на Бах, не е необходимо да имате медицинско образование. По този начин всеки един от вас, ако желае, може да помогне на себе си, на свои близки, роднини и приятели.

Цветолечението на д-р Бах оказва влияние върху емоционалния свят. Използват се при лечение на физически заболявания, тъй като емоциите са тясно свързани с физическите усещания. Всичко започва в главата! Това е извод, до който Бах достига преди повече от 70 години. Причините за заболяванията се коренят  в дългосрочните негативни емоции на пациента. В продължение на години Бах работи сред природата и успява да открие ново и съвършено безвредно лечебно средство – дивите растения, в чиито цветове се съдържа лечебната енергия, способна да неутрализира негативните психологически състояния като:  гняв, страх, вина, отчаяние, усещане за безнадеждност, депресия и др.

Физическите заболявания са хиляди, а психическите състояния, които причиняват тези заболявания, са само тридесет и осем. „ Няма значение от какво заболяване страда пациента – астма или кожно заболяване – ние можем да преодолеем основната причина, която го предизвиква и да преодолеем психическите разстройства“, казват експертите по цветотерапия. Бах не лекува самата болест, но оказва влияние върху емоционалния свят на пациента. Емоционалната стабилност подобрява физическото самоусещане. Не е възможно човек да се възстанови напълно, без да промени отношението си към живота или без да се стреми към вътрешен покой и щастие. Основната идея на цветната терапия на Бах може да се опише с едно изречение: „Лекувай човека, а не неговата болест“.

Тази терапия има „вградена“ система за сигурност – „ако не помогне, няма да навреди“. Подходяща е за всеки, който не се чувства добре или страда по някакъв начин. Но, вероятно, няма да се окаже подходяща за тези, които искат да измерят и да потвърдят всички свои изследвания. Има неща, които не могат да бъдат включени в структурата на материализма или да бъдат обяснени по някакъв начин. Аналогично и цветната терапия на Бах не може да окаже благотворно въздействие върху хора, които нямат желание да решат своите проблеми сами, които нямат куража и смелостта да се вгледат в себе си и да потърсят вината в себе си. В допълнение на всичко казано до тук, това лечение не се препоръчва за тези, които очакват чудеса от едно флаконче цветна есенция на Бах. Ние самите сме ковачи на собственото си щастие, а цветовете на Бах са нашия надежден помощник.

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.