Как да анализираме формата на един отбор

06.03.2011 | Автор: | Публикувано в: Футбол

При футболните залози всичко се основа на добър и “дълбок” анализ при избора на срещите. Много е важно да се разгледат всички ключови фактори , да се минимизира даден риск и да направим правелен подбор. В тази статия ще се опитам да Ви запозная с анализа на няколко ключови фактора:

1) Играта у Дома и Навънка

Във футбола анализа на играта на даден отбор у дома и навънка е един от най-съществените, тъй като има отбори ,които играят традиционно силно у дома и такива , които играят по-добре като гостуващ отбор. В този случай трябва да се обърнем към статистиката на даден отбор и да видим последните им няколко срещи.

2) Последните няколко резултата

Един отбор които е влязал в серия от няколко поредни победи , определено е привлекателен залог, особено ако този тим се изправя срещу друг които има лоши резултати в последните си срещи . Все пак нека да не забравяме че резултатите в футбола са доста относителни и всичко е възможно.

ФАКТОРИ ВЛИЯЕЩИ ВЪРХУ ФОРМАТА

1)Играчи

Прочете няколко новини за отбора , запознайте се с обстановката в тима  – контузени играчи , завръщащи се и т.н. . Липсата на определен ключов играч може да се окаже пагубна за играта на отбора като цяло ,а завръщането на даден играч от контузия може да повлияе положително върху играта на отбора .

2)Треньори

Сигурно си задавате въпроса защо давам треньорите, като фактор влиещ върху формата на даден отбор. Треньора е ключово звено в един отбор, който е способен изцяло да промени начина и стила на игра на даден отбор. От тук следва, че трябва да сме добре запознати с качествата на даден треньор и неговата философия за футбола. Давам Ви пример с Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, като първият тук залага на повече офанзивни действия и контрол върху топката, докато португалския специалист залага повече на дефанзивен стил и в повечето му мачове стилът на игра на Реал Мадрид наподобява на “катеначо”

3)Европейски турнири

При избора на даден отбор трябва да видете дали той се завръща от Европейски турнир или му предстой такъв. Мисълта ми тук е че ако му предстои мач за ШЛ или ЛЕ треньора може да предпочите да остави ключовите си играчи на скамейката с цел да ги запази физически за предстоящия мач, а ако отбора се завръща от ШЛ или ЛЕ има вероятност играчите да бъдат изморени и няма да могат да покажат целия си потенциал.

4)Двубоите в Исторически план

Сблъсъците между два определни отбора или още както го наричат H2H неможе да бъде много надежден фактор поради това че играчите се сменят, сменят се треньорите и т.н. , но има и такива отбори които играят традиционно силно срещу определени тимове и вече няколко поредни мача са ги побеждавали.

5)Стил на игра

Тук е важно да се погледне и анализира стила на игра и на двата отбора, ако двата отбора играят предимно защитно и имат проблеми при отбелязването на голове , то тогава логично можем да очакваме мач в които ще липсват голове и спокойно можем да предпочитем залог от Под 2,5 гола.

6)Голове

Разгледайте статистиката и двата отбора  , вижте колко гола е отбелязал, колко е допуснал , също така може да погледнете и тендециите в последните им срещи.

От всичко казано до тук можем да си направим извода , че всико се свежда до събиране на Информация, Информация и пак Информация и разбира се нека не забравяме усета на всеки един Типстър. Надявам се да съм Ви помогнал с тази статия. Успех

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.