Какво се случва с колата, когато я дадете за скрап?

06.04.2016 | Автор: | Публикувано в: Автомобили

За много собственици на автомобили е любопитно да разберат какво точно ще се случи със стария им автомобил, когато бъде предаден за скрап. Това е напълно нормално като се има предвид, че много хора изпитват сантиментални чувства към колата си. В това няма нищо лошо. От друга страна, има собственици, които са заинтересовани от последващите действия, тъй като са загрижени за околната среда и наистина биха искали да допринесат за равновесието в природата.

Затова решихме, че е добре да ви информираме за обработването на колата след като вече е излязла от употреба.

Първо, автомобилите биват транспортирани до депо за временно съхраняване. Там се отстраняват всички токсични течности, които оказват негативно въздействие върху околната среда. Например, горивото, маслото, а също така антифриза, спирачната течности и течността за чистачките. В този ред на мисли се източва дори и фреонът, който се използва от климатика.

Щом колата е приведена в състояние, в което излишните течности са неутрализирани, настъпва време за внимателен преглед. Специалисти оглеждат колата за добре запазени части. Годните се демонтират, почистват и се тестват.

Какво се случва с другата част от колата?

Процесът на разглобяване продължава. Демонтират се всички части и се складират според характера им: черни метали, цветни метали, пластмаси, стъкла, гуми, текстил и т.н.

Както виждате, в колата се съдържат много производствени материали, които са заслужава да намерят вторична употреба с цел по-екологичен начин на живот.

В края на процедурата всеки материал бива насочван към съответния център за рециклиране. Част от колата не подлежи на рециклиране, тя се транспортира до депа за безопасно съхранение.

В това се изчерпва случващото се със стария ви автомобил. Той бива разглобяван до най-малкия съществен детайл, който може да послужи за обновяването на друга кола или пък да бъде насочен към преработване с цел произвеждане на нови продукти. Подайте старата кола за скрап в KoliZaSkrap.bg като публикувате обява бързо и лесно.

 

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.