Какво е важно да знаем преди да наемем кола за първи път?

18.02.2016 | Автор: | Публикувано в: Автомобили

Коли под наем се отдават от почти 100 години и, въпреки че повечето хора на планетата разполагат със собствен автомобил, услугата продължава да бъде популярна. Вероятно, защото не винаги и навсякъде хората могат да пътуват с личния си автомобил. Рент а кар услугите създават едно много голямо удобство – те дават възможност на всеки да пътува напълно свободно и независимо от графици, маршрути и други обстоятелства.

Ако обмисляте да използвате кола под наем за първи път, вероятно има някои дребни детайли, относно услугата, които ще ви бъде полезно да научите. Тук ще се опитаме да отговорим на основните въпроси, които новите клиенти винаги си задават. За да не губите своето време и това на служителите на различните компании, ето най-важното, което трябва да знаете:

Колко дни предварително трябва да се направи резервацията?

При наемане на автомобил е добре да започнете търсенето малко по-рано. Това ви дава възможност да направите по-изгодна сделка, тъй като добрите компании предлагат периодично промоционални оферти за определени марки автомобили. Всяка фирма, отдаваща коли под наем има добре оформена интернет страница, на която можете да намерите актуална информация за автомобилите, предлагани на промоция за период от 2-3 месеца напред.

Резервирането на подходящ автомобил може да стане изцяло онлайн или по телефона – удобство, съобразено с клиенти, намиращи се в чужбина, които планират да посетят страната ни и искат да пътуват свободно. Разбира се, можете спокойно да наемете автомобил и без да резервирате предварително. Повечето рент а кар фирми в столицата имат свое представителство на летище София, откъдето наемането е абсолютно възможно и лесно.

Наемането на коли под наем без резервация, директно на място, обаче ограничава драстично вашия избор, тъй като ще трябва да се задоволите с марките и моделите, които са налични в момента, а те може да не отговарят на вашите изисквания. Специални модели, като високопроходими джипове или мини ван с по-голямо багажно отделение може да не са налични в момента.

От къде можете да вземете резервирания автомобил?

Коли под наем се предоставят не само в централата на дадена компания. Добрите рент а кар компании винаги предлагат доставка на автомобил до адрес, посочен от клиента. При някои компании тази екстра се доплаща допълнително, докато при други е напълно безплатна. Ако искате да се възползвате безплатно от подобно удобство, отново ви препоръчваме да започнете търсенето поне месец по-рано, за да можете да се запознаете с различните условия и да изберете най-изгодната за вас оферта.

Как става връщането на наетия автомобил?

Клиентите, използващи коли под наем имат няколко възможности къде да върнат автомобила, след края на своето пътуване. Една от опциите е той да бъде взет от служител на компанията от мястото, където е бил доставен – адреса, избран от клиента. Другите възможности са да оставите използваното возило в офис на фирмата или в представителството ѝ на летище София. Който и начин да изберете, знайте, че задължително трябва да върнете автомобила в изрядно състояние и с пълен резервоар, така както ви е бил доставен от фирмата, отдаваща коли под наем.

 

Какво е важно да знаем преди да наемем кола за първи път?
Оценете статията

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.