Съвети за избора на газова уредба

23.10.2014 | Автор: | Публикувано в: Автомобили

Колко често разчитате на автомобила си?  Ако го ползвате всеки ден, то тогава неминуемо сте забелязали, че разходите ви за гориво са изключително големи. Разбира се, има начин да ги намалите на половина и то с помощта на газови уредби в Sofgas.
Всеки автомобил ли може да бъде оборудван с газова уредба? Със сигурност това е един от най-често задаваните въпроси. Отговорът е, че всеки един автомобил може да бъде задвижван с пропан-бутан, ако бъде монтирана правилната газова уредба. Разбира се, от това правило следва, че има различни видове газови уредби.
Започваме с конвенционалните газови уредби, които са и най-разпространените. Цената на самата уредба не е никак висока и това е главната причина тя да бъде толкова популярна. За поставянето й горещо ви препоръчваме да разчитате на специалисти в областта и то в сервиз, който е пригоден точно за монтирането на газови уредби. Закупуването им може да се извърши директно от сервиза, което несъмнено ви спестява много време. При правилното поставяне на газовата уредба, автомобилът ви няма да има никакви затруднения и промяна в начина на работа.
Вторият вид е газовият инжекцион. Той е по-нов от газовите уредби и съответно принципът му на работа е усъвършенствам. Той се изразява в подаването на точно количество гориво, за което се грижи специален компютър. Самото гориво преминава през всмукателни клапани, подадено от специални дюзи. Газовите инжекциони са оборудвани с филтри, които се нуждаят от редовна смяна. Това означава, че трябва да следите изминатите километри и когато те достигнат 15 000 километра, то тогава задължително трябва да посетите сервиз за смяна на филтрите. Цената на газовите инжекциони е по-висока от тази на конвенционалните газови уредби. Съветът ни към вас е да заложите на тази инвестиция, тъй като тя ви гарантира възвращаемост с всяко едно зареждане.
Газовите уредби, независимо какъв модел са, се нуждаят от редовна и професионална поддръжка. С други думи – трябва да следите поведението на автомобила си – начина на запалване на двигателя, а и цялостното поведение на пътя. Ако забележите промяна, то тогава незабавно трябва да посетите специализиран сервиз. А ако газовата ви уредба все още е в гаранция, то тогава трябва да посетите сервиза, в който тя е била монтирана, тъй като по този начин прегледът ви ще бъде безплатен. Периодичните цялостни прегледи на автомобила ви гарантират, че той ще работи безотказно, а зареждането с пропан-бутан спестява много средства от месечния ви бюджет, което позволява да ползвате автомобила си много по-често.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.