Защо трябва да спортувам?

21.06.2014 | Автор: | Публикувано в: Различни, Спорт и хобита

Омръзнало ви е от еднаквото ежедневие? Всекидневно едно и също – ходите на училище работа,  прибирате се и се “разплувате” пред екрана или монитора. Едно и също всекидневно. А знаете ли, че чрез физическо натоварване можете да промените това еднообразно и скучно всекидневие? Да, примерно можете след тежък ден да отидете и да побягате по някой маршрут сред природата или пък да мръднете на фитнес център и да се раздвижите, “да изпуснете парата” както се казва. Може би е товарещо физически, но се замислете, колко по-добре ще се чувствате. Освен, че е здравословно, то тогава можете да се запознаете и с най-различни хора, да си поставяте различни предизвикателства, като например една моя любима игра “Пирамида”, доста е интересна, опитайте.

И така, нека да поговорим и малко за спорта, за това какво придобиваме от него. Замисляли ли сте се, че неподвижния живот и храната, която ядете, в която не знаете какво съдържа точно, че не са сред най-полезните неща. Смесена с алкохол и цигари, Вие просто съсипвате своят организъм. Помислете над това! А знаете ли, че ако си направите един хранителен режим или поискате помощ за направата му от професионален треньор и започнете да тренирате (дори и за развлечение и без значение какъв спорт), можете да направите своята имунна система по-силна, а и ще изглеждате по-добре (та кой не обича поддържани тела). Започнете ли веднъж да спортувате, ще искате да подобрявате вече постигнатите ефекти и ще забравите за мързела и безинтересните дни.

Много от трениращите, дори и тези, които не се занимават по-сериозно, вземат анаболни лекарства, за по-бързото нарастване на маса или за премахване на излишните мазнини. Но това не ви е нужно, за да изглеждате стегнато. Много добре знаем, че дори и при вземането на един от най-употребяваните анаболни стероиди в средите на атлетите, като Мъжкия хормон, при неправилна и неразумна доза, ще си навлечете само неприятности на организма. Тези напомпващи препарати може да ги оставите на професионалните състезатели. А на вас ви е достатъчно единствено хранителен режим, качествена тренировка и за желаещите, хранителни добавки.

Това беше една къса статия по тема, за която може да се говори наистина много и от части да ви стимулира да спортувате (дори и непрофесионално), за един по-различен и здравословен начин на живот.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.