Колко струва застраховка „Гражданска отговорност”?

05.06.2014 | Автор: | Публикувано в: Автомобили, Застраховка

Премиите по застраховка „Гражданска отговорност” могат да бъдат повлияни от няколко фактора. Потребителите, които искат да закупят максимално изгодна застраховка „Гражданска отговорност”, трябва да вземат предвид няколко фактора. Истината е, че потребителите могат да направят малко за промяната на цената на застраховката, но със сигурност могат да спестят някои допълнителни утежнения в цената.

 

Вашият профил

Застраховалите, които работят с „Гражданска отговорност”, трябва добре да пресметнат риска, който поемат с всеки клиент. Те използват статистика за инцидентите на пътя, за да си изградят обща представа за това какъв е риска, с който се наема компанията.

Важен фактор при определянето на цената на застраховка „Гражданска отговорност” е досието на шофьора, който иска да закупи застраховката. В този смисъл, потребителите трябва да предоставят информация за своето минало на пътя. Естествено инцидентите са фактор, който повишава премиите по „Гражданска отговорност”.

С други думи, клиентите трябва да проверяват информацията, която застрахователите използват. Не бива да се допускат пропуски в тази информация, както и неверни данни. Това може да доведе до необосновано висока премия.

 

Онлайн полици

С навлизането на интернет цените на застраховките „Гражданска отговорност” поеха надолу. Това се случва поради изострената конкуренция. Потребителите са в състояние само в рамките на няколко минути са сравнят десет полици за застраховка „Гражданска отговорност”. Това ще накара потребителите да изберат най-ниската премия по задължителната застраховка, а това кара компаниите да намалят цените по застраховката до санитарния минимум.

Все пак интернет носи и своите позитиви и за застрахователните компании, които предлагат застраховка „Гражданска отговорност”. Възможността за подписване на полиците по електронен път пести голяма част от разходите за доставка, административна обработка и т. н.

 

Отказ от застраховката

Потребителите на застрахователния пазар могат да изберат да се откажат от определена услуга. Това трябва да се случи в рамките на четиринадесет дни след изпращане на застрахователната полица. В този случай застрахователната компания е задължена да върне на клиенте част от парите. Те са в състояние да ги таксуват единствено за административните разходи, които са направени по обработка на документите. Освен това, потребителите, които се отказват от конкретната полица за „Гражданска отговорност”, трябва да поемат транспортните разходи, които са направени за доставката на документите.

 

Субективни данни

Част от алгоритъма за изчисление на премият по застраховка „Гражданска отговорност” се изчислява на субективен принцип. Това означава, че един потребител може да получи отстъпка от цената, а друг да заплати пълния размер. На първо място, потребителите, които избират една компания години наред, имат предимство. Застрахователите оценяват лоялните клиенти и правят всичко възможно, за да ги задържат. Често това рефлектира над цената на „Гражданска отговорност”.

Потребителите, които искат повече от една застраховка, тук може да става дума за застраховането на повече от едно превозно средство за „Гражданска отговорност”. Освен това, съществува и варианта да се направи пакетна сделка. Потребителите могат да искат двете автомобилни застраховки заедно. Съществуват и варианти, според които освен „Гражданска отговорност” се предлага застраховка „Живот” или „Имущество”.

Потребителите могат да използват онлайн калкулаторите, които се намират на почти всеки сайт за „Гражданска отговорност” като ezastrahovane.bg. Те могат да им дадат представа за размера на премията, която трябва да платят.

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.