Морският транспорт – по-използван от въздушния

04.02.2014 | Автор: | Публикувано в: Услуги

В днешно време развитието в повечето сфери от промишлеността и икономиката е доста напреднало и продължава да напредва все повече. Имаме огромен избор що се отнася например до вида транспорт, който избираме, който се използва за търговски и дипломатически донякъде цели. Според статистиките самолетите са най-безопасният вид транспорт, макар и на много хора да не им се вярва и да не се чувстват сигурни в тях. Има обаче един по-използван и по-предпочитан транспорт, когато става дума за търговия – това е морският транспорт. Повечето от нас биха се запитали защо точно той и с какво е по-добър и по-подходящ от останалите видове транспорт.
Морският транспорт може да пренася товари с огромни обеми и тежести по много евтин за тези фактори начин. По въздух може да се превози по-малко количество за по-високи цени, но по море обемът е много по-голям, а цените – много по-ниски. Това прави морският транспорт най-предпочитаният начин за превозване основно на нефт и въглища.
Транспортът по море има всъщност богата история и донякъде  – той е съществувал още тогава, когато не е имало нито железници, нито самолети, нито пък автомобили. Бил е първият начин за търговия и чрез него са оцелели всички големи и велики държави в историята.
И още нещо важно за морския транспорт – нека не забравяме, че именно чрез него са направени всички големи географски открития. Чрез откриването на нови континенти и нови народи, нови култури, човечеството се е обогатило и е имало шанса да напредне във всяко отношение – затова можем да кажем, че морският транспорт далеч не е без значение днес.
Днес вече морският транспорт има съвсем други предимства, различни от това чрез него да се правят открития, да се колонизират земи и да се завладяват кралства. Както споменахме, най-основното му предимство е това, че е евтин. Друг плюс на морския транспорт е сигурността – при въздушния и земния може да се наложи спиране, прекачване, прехвърляне на багаж или стоки и по този начин е възможно нещо да се загуби или повреди. При морския транспорт това няма как да стане, затова той дава сигурност на услугите, които предлага. Разбира се, това се отнася основно до търговията, тъй като хората не се чувстват толкова сигурни, когато пътуват по вода, колкото ако пътуват по въздух или земя.
О

сновното предназначение на морския транспорт е за международни превози на товари, тоест за търговия между различни държави и дори различни континенти. За хората най-подходящи са круизните кораби, които обикалят екзотични дестинации и предлагат чудесни условия –

www.frachtimpex.com/bg/morski-transport.html

Автор:

Този автор има 74 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.