Как да изберем оригинални коледни подаръци?

21.01.2014 | Автор: | Публикувано в: Празници

Във времето преди Коледа, почти всички изпадаме в треска по предколедното пазаруване. Често срещаме затруднения при избора на подходящи и оригинални подаръци. Причините за това са много – огромното разнообразие или еднообразие на предлаганите стоки, фактът, че хората за които търсите подаръци си имат всичко, или пък не са Ви чак толкова близки, че да знаете дали имат нужда от нещо, и от какво точно, желанието ни да подарим нещо оригинално и функционално, и невъзможността да намерим нещо такова, и т.н.

От изключително значение е посланието, което носи подаръкът. Или по-скоро обратното – какво искаме да кажем с подаръка си, и според това да го изберем. Няма да давам съвети, относно това, кой подарък какво послание носи. Всеки сам може да прецени, какво означава определен предмет, поднесен като подарък.

Важно е, подаръците да са оригинални. А за да бъдат такива, трябва да се подбират внимателно. Трябва да избягваме стандартните и тривиални неща, или пък, дори да изберем такива, нека техните дизайни да са по-различни от всички останали. Така например, вместо стандартна чаша за кафе, на любимия човек, може да подарите такава, чиято форма да е сърце например.

На родителите си, може да подарите календар със снимка на внучетата. Едва ли има нещо, което да ги зарадва повече от това. Или пък просто снимка на децата, в оригинална и красива рамка. Или нещо друго, но нека бъде свързано с внучетата им – знаете, че за бабите и дядовците, внучетата са по-мили, дори от собствените им деца.

На колеги, може да вземете оригинален ключодържател, писалка, или аксесоар за бюро. Ако пък някои от тях са Ви по близки, може да изберете и по-личен подарък. Шеговитите предмети, забавни и закачливи подаръци, също са подходящи за колегите, стига те да имат чувство за хумор.

Децата се въодушевяват най-много от играчките. Макар да имат нужда от нещо друго (дрехи например), вземете им някаква играчка. Но не стандартните кола за момче и кукла за момиче, а нещо ново, забавно и интересно, което те не са имали до сега.

Комплект оригинални чаши, също са подходящи за подарък, и то на всеки. Знаете, че това е нещото, което най-лесно,и съответно най-много се чупи. Поради тази причина, един нов сервиз с чаши, никога не е излишен, независимо дали ще са за кафе, за алкохол, за безалкохолни напитки, или пък за вино.

Изборът на оригинални подаръци си е изцяло Ваш. Ние просто се опитахме да Ви дадем няколко идеи, които може да Ви бъдат от полза, когато изпаднете в предколедна шопинг треска.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.