Съвети за къртене

18.11.2013 | Автор: | Публикувано в: Услуги

При положение, че сте решили сами да се заемете с къртенето на стената, плочките или някаква друга конструкция, то със сигурност няколко съвета от хора с богат опит в сферата на „Кърти, чисти и извозва“ услугите няма да Ви бъдат излишни. С тяхна помощ значително ще си улесните задача, но те в никакъв случай не могат да Ви гарантират качествено и бързо изпълнение. За такова може да се обърнете към някоя фирма за къртене с дългогодишен опит в строителния бизнес. В случай, обаче, че не може да си позволите техните услуги, то не Ви остава нищо друго, освен да се заемете сами с тази задача и да се „молите“ всичко да мине както сте го планирали.

Като цяло къртенето не е толкова трудно, но при положение, че за първи път се захващате с него, то със сигурност ще изпитате определени затруднения, което е повече от нормално. В зависимост от това какво ще къртите(стена, плочки, бетон или друго) се определя как ще постъпите и какви инструменти ще Ви бъдат необходими. Може би не знаете, но за всеки различен материал се прилага различен метод и се използват специално предназначени инструменти и техника за целта.

Къртене на стена

За къртенето на стена може да използвате най-обикновен перфоратор, който бихте могли да намерите на добра цена в магазина. При всички положения, обаче не си заслужава неговото закупуване, ако не смятате да работите професионално с него. По-добре се обърнете към някой приятел или в краен случай наемете такъв от някоя фирма „Кърти, чисти и извозва“.

В случай, че искате да изкъртите стената до основи, то бихте могли да използвате обикновен голям чук, клин и секач. Тяхното използване, обаче ще Ви коства много повече усилия и време.

Едно от най-важните условия, което трябва да бъде спазено при къртенето на стена, е това тя да не бъде носеща. Има два начина, по които бихте могли да се уверите, че тя не е такава – чрез архитектурния план на сградата или ако свалите мазилката и погледнете зидореда й. Ако за нейното изграждане са използвани малки тухли „единички“, то стената със сигурност е носеща и в никакъв случай не трябва да я пипате, защото може да се стигне до разрушителни последствия.

Когато къртите стена е препоръчително да започнете от долу на горе. Това е значително по-лесния начин. Ако сте достатъчно сръчни, бихте могли да запазите здравината на по-голяма част от тухлите(в случай, че стената е изградена от такива).

Къртене на плочки

Свалянето на плочките от стената или пода може да се окаже както много лесна, така и много трудна задача. Стига да работите правилно, то бихте могли да се справите с нея в рамките на половин-един час. Разбира се, скоростта на работа до голяма степен зависи от това как са залепени плочките. Ако е използван прекалено много залепващ материал(цимент, лепило за плочки и т.н.), то определено ще Ви бъде нужно много повече време и усилия. Освен това ще трябва да използвате и професионална техника, тъй като само с използването на чука ще се „видите в приключение“, а и е възможно да се нараните.

Когато къртите плочки трябва да използвате специално свредла. Такива се продават в почти всеки строителен магазин. Не знам дали знаете, но е възможно да свалите плочките в напълно здрав вид, но това изисква специални умения и опит в тази сфера, които няма как да добиете след прочитането на една статия, за това няма смисъл да Ви обяснявам как става „този номер“. Така че, ако искате да съхраните старите си плочки – обадете се на професионалисти в областта на „Кърти, чисти и извозва“ услугите.

Винаги, когато къртите или извършвате някаква строителна дейност трябва да вземете необходимите мерки за безопасност. Работете подходящо екипирани – каска, ръкавици, гумени ботуши и всички останали предпазни средства. Убедете се, че сте изключили ел. захранването и водоподаването в жилището и че в радиус на няколко метра от Вас няма хора, които биха могли неволно да пострадат по някакъв начин.

Ако желаете да използвате услугите на професионалист гр. София, без посредник за, то тогава наберете 0895 244900 или посетете сайта http://razbiva.com/

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.