Страстта ми към пицата

09.10.2013 | Автор: | Публикувано в: Услуги

Няма да крия от вас, че една от любимите ми храни е пицата. Това толкова вкусно, хрупкаво и в същото време нежно за небцето ястие се е превърнало в задължителен елемент в седмичното ми меню. Ако трябва да съм честен обичам почти всички видове. Е, разбира се, не си падам много по комбинацията аншоа с патладжан. Нашумяла в последно време тази пица наистина ме учудва, но явно има хора, които си я харесват. Няма лошо. Разбира се, за да се насладя на истински деликатес, а аз съм от столицата, се разтърсвам с тефтерчето ми с пицарии в София и веднага откривам къде да отида.

Най-често посещавам по-известните пицарии. За да не правя реклама няма да издавам имена. Въпреки това съм попадал и на доста квартални ресторанчета, които сервират любимото ми ястие, а те приятно са ме изненадвали. За последно си похапнах вкусна пица в ресторант до зала Универсиада. Силно го препоръчвам. Направи ми впечатление, че сервират и много други блюда, но рискувах. Останах много добре впечатлен.

Като храна пицата се нуждае от особено внимание. Тук не става въпрос за натъпкване с тесто и плънка. Говорим за обичай. Само и единствено хората, които обичат това ядене могат да ме разберат. Произлезло преди повече от 100 години в Италия. Като основен град за зараждането се счита Неапол. Първата пица, която е сервирана е била Маргарита. Кръстена е на принцеса Маргарита естествено. Е, надявам се да съм запалил поне един от вас. Приятен апетит.

Автор:

Този автор има 12 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.