Хидроизолация на покрив

21.04.2013 | Автор: | Публикувано в: Услуги

Животът на една сграда донякъде зависи от качествената хидроизолация. Ако не е поставена правилно или липсва хидроизолация, то продължителността на живота на една сграда значително се намалява.

Вероятно сте чували или  виждали как една напълно нова сграда бива наводнявана в долните си етажи от дъждове и подпочвени води. Чудите се защо става така, нали е нова сградата?

Отговорът е прост и ясен – липса на хидроизолация на фундаменти. По времето на строителния бум много предприемачи спестяваха от материали с цел по-голяма печалба и бързо приключване на строителните дейности.

Това в краткосрочен план им носеше дивиденти, докато не започнаха масовите оплаквания от собственици за не добре свършена работа и дефектирали части на сградата, но това е друга тема на разговор.

Да се върнем на причините за това наводняване на приземните етажи на една сграда. Това се дължи на липсата на качествена хидроизолация на фундаментите, което е груба строително-архитектурна грешка. Фундамените както е известно са изляти от бетон, а бетона е лош хидроизолатор, тоест през бетона безпроблемно преминава водата.

Има няколко начини за хидроизолация на фундаментите.

Най-използваният метод е хидроизолация с рулонна хидроизолация – тъй наречената битумна хидроизолация. Другият масово изпозлван метод е изолация с течна хидроизолация.

На българския пазар са се наложили няколко добри марки хидроизолации, като съществен дял имат Изола Петров и Изомат. Изола Петров предлага на своите клиенти широка гама от рулонни хидроизолации, включително и тъй наречените битумни керемиди, отново изградени на база битума. Що се отнася до рулонната хидроизолация, то тя се среща със слънцезащитна покривка, както и без наличието на такава.

Изомат е лидер в производството на течна хидроизолация, като техните продукти в последните години набират все по-голяма популярност и разнообразен асортимент. Сред техните продукти е удачно да споменен няколко  продукта за течна хидроизолация – Изомраз и Изоасфалт. Най-използваният им продукт определено е Изомакс А и 0 марки, подходящи за хидроизолация на панелни сгради.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.