Съвети за тези, които работят от вкъщи

21.06.2012 | Автор: | Публикувано в: Работа от дома

Може би всеки, който работи в офис си е мечтал някога да поработи малко от вкъщи. За някои това е мечтаната работа, защото няма гневен шеф на главата ти и досадни колеги, с които да се съобразяваш. Но работата от вкъщи крие и своите рискове освен редицата плюсове, които носи. Ако работите в офис, то определено ще има кой да следи вашата работа и точно там е проблема, когато сте избрали да работите от вкъщи. Сам трябва да се мотивирате, което е трудно за някои. Ето някои съвети за тези, които работят у дома.

Работното място

Много е важно да изберете място от вашия дом, който е пригоден за работа, тоест бюро или удобна маса, където да се разположите. Не е препоръчително да работите в спалнята, защото продуктивността ви ще намалее. Все пак там е мястото където спите и си почивате и подсъзнателно ще свързвате спалнята със сън.

Телевизия и радио

Не се препоръчва да работите, където има пуснат телевизор, защото без съмнение той ще ви разсейва. Същото важи и за социалните мрежи. Не ги посещавайте през времето, когато работите. Това определено ще ви откъсне от работния процес за малко, но не е дорбе да се прекалява. Хубаво е да пуснете някое радио с музика, която ви предразполага за работа.

План

Хубаво е да си изградите план за работа и да го следвате. Започнете работа тогава, когато започват повечето ви познати, за да не се налага да оставяте работа за вечерта, когато се предполага, че трябва да се срещнете с приятелите си. Също така благодарение на плана, може да свършите и някои задачи, които могат да ви убегнат.

Разходка

Ако сте се преуморили, може да отидете на кратка разходка. Ако практикувате надомна работа във Варна или някой друг морски град, може да отскочите до морето за малко свеж въздух. Определено ще се почувствате по-добре след това и ще сте заредени с нови сили за работа.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.