Инструменти – видове инструменти, намиращи приложение в професионални и непрофесионални работилници

10.06.2014 | Автор: | Публикувано в: Работа от дома

Пневматични инструменти – попадат в групата на ръчните инструменти. Какво е всъщност тяхното предимство?

Пневматичните инструменти намират все по-широко приложение заради редица причини. На първо място е добре да се наблегне на факта, че този вид инструменти предлагат едно безопасно ползване, което изключва всякакво електрическо захранване. Оттук следват и друго – пневматичните инструменти могат да се ползват при продължителна работа във влажна среда или още по-добре – при намокряне няма никаква опасност.

Друго предимство на пневматичните инструменти е това, че са херметично затворени, което ще рече, че няма опасност от замърсяване или от попадане на по-едри частици. За разлика от електрическите, този вид инструменти са по-устойчиви, липсващо звено е електродвигателя, а самото тегло на инструмента е значително по-леко от това на електрическите видове. Металната конструкция на пневматичните инструменти е основната причина за по-тежкото им тегло. По отношение на цената, тя всъщност дори не надхвърля тази на електрическите модели. Даже напротив, себестойността на този вид ръчни инструменти е по-ниска, съответно позволима.

Миникъртач – много често използван инструмент, който върши много добра работа заради малкия си размер. Миникъртачът се използва за извършване на къртачни и инсталационни дейности. Подобно на професионалния си вариетет, миникъртачът може да се използва още за изкъртване на втвърдени остатъчни разтвори от строителни дейности и така нататък. Минимашината се предлага в комплект заедно с шило и четири на брой плоски длета, едно от които е право, а другите три са с профилни резци.

Миникъртачът като ръчен пневматичен инструмент осигурява ефективност при продъжлителна работа, издръжливост, здравина и стабилност. Благодарение на по-малкия си размер, за разлика от професионалните модели, чието тегло е значително по-голямо, този вид инструменти са много удобни и леки за ползване.

Плоскошлифовъчна машина – представлява пневматичен инструмент, намиращ изключително широко приложение в автотенекеджийската работилница. Този инструмент може да ползва във влажна среда, което ще рече, че машината не се ”страхува” от вода, тъй като самият процес по шлифоване се осъществява на мокро.

Теглото на плоскошлифовъчната машина е 1,9 кг., но в случая това е предимство поради факта, че притискане, осъществяване на натиск не се изисква при продължителна работа.

Автор:

Аз съм блогър. Моят блог е в българската блог платформа http://eu-bloger.eu . Там можете да регистрирате безплатно своя блог профил. Посещавайте и образователния уебсайт http://razberi.info , в който можете да намерите много учебни материали за ученици и студенти, а ако се интересувате от нови технологии - прегледайте http://eveyn.com , защото там има всичко за новите устройства и новите технологии.

Този автор е публикувал досега 10 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.