Адвокат – корпоративно право

19.03.2012 | Автор: | Публикувано в: Бизнес, Правни норми, Услуги

По презумпция живеем в демокрация и пазарна икономика. Това от своя страна предлага ново поле за изява на един адвокат, а именно корпоративното право. Днес все повече компании разполагат със собствен правен отдел, който се грижи за осигуряване на законов комфорт на своите работодатели.

За разлика от адвокатите, занимаващи се с гражданско право, то корпоративните такива имат доста по-различни функции. Най-разпространена в тази насока е професията в САЩ, като там има десетки хиляди юристи, изпълняващи подобни функции. В основата на работата им е да осигуряват информация за сключените от фирмите сделки, като така предпазват компанията, от такива, които според договора биха били в неин ущърб.

Благодарение на професията адвокат корпоративно право компаниите регламентират и редица други дейности като правата на служителите си и разбира се техните отговорности. Един корпоративен адвокат е тясно специализиран, за да може да отговори на нуждите на фирмата. Това често включва конкретни закони и техните актуализации, най-различни данъчни и други финансови такива.

За разлика от познатите ни от сериалите герой, тук адвокатите рядко са врагове, а по-скоро се стараят да уточнят компромисен вариант по сключване на конкретен договор, които да устройва и двете страни по него, като това е тяхната най-важна задача. Съперничеството не е кой знае какъв фактор, като тези хора имат за своя задача една по-скоро координираща цел, осигуряваща удобство и комфорт на фирмите.

Работата на един корпоративен адвокат е да преглежда въпросните, посочени по-горе договори и да ги одобрява, като понякога се стига и до тяхното изменение до момент, в който те са удобни за всички заинтересовани страни. Добрият адвокат, експерт в корпоративното право е компетентен и верен на своята компанията, която разчита в една изключително висока степен на неговия професионализъм, лоялност към фирмата и отдаденост на корпоративните интереси. Неговата работа не е лесна, но той се справя, защото знае, че бизнеса разчита на него и неговото мнение.

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.