Уеб сайтове базирани на флаш технологии – какво трябва да знаем за тях

11.11.2011 | Автор: | Публикувано в: Услуги

Доста регуларно явление е една част от големите марки като Coca Cola напр. да започват да използват уеб дизайн, който се базира на Flash технологиите, за да се възползват от техните силни страни и страхотно представяне чрез използването на комплицирани анимации пред разчлините видове потребители. Flash, като средство от високо ниво за създаването на уеб дизайн за красиви и функционални уеб сайтове се развива все повече, а това кара добре известните компании да залагат на nего при предлагане на своите нови продукти и услуги в в Интернет пространството. Най-често подобни сайтове се използватсе прилагат с презентационна цел и не целят да популяризират дадена марка, а само неин продукт, като отговор на широка, протичаща едновременно рекламна кампания. Flash сайтовете имат своите плюсове в няколко отношения, а те са:

Характеризират се с интерактивност – скриптовият език даван за приложение и интегриран във Flash, наречен Action Script предлага големи възможности за фийдбeк с потребителите на web сайта. Вследствие от тези технологии web дизайнери и програмисти създават с модерна визия сайтове и онлайн игри, а това почти винаги кара потребителите да идват отново в сайта.

Съвместимост – благодарение използването на Flash, не е необходимо да се тормозите дали вашият нов сайт е с подходящ дизайн за визуализиране в специфичните браузъри. Не се налага да обмисляте дали отделните елементи ще се визуализират както трябва при Internet Explorer, Firefox, Opera или Safari, защото направения с Flash уеб дизайн прилага Flash Player, за да бъде показван на user-те, тоол широко интегриран в новите браузъри.

По-добра визия на сайт, посредством анимация – благодарение на Flash технологията може да бъде създадено по- привлекателен и резултатен уеб сайт, който се харесва на аудиторията, а и изглежда изключително красиво – обикновено и различно от голяма част от познати сайтвое в интернет. Flash анимациите използват за база на векторни изображения, а по този начин се увеличава качеството на всеки визуален детайл от вашия уеб сайт.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.