Поведението при видео заснемане на птици

10.10.2011 | Автор: | Публикувано в: Фотография

Видео заснемане на птици се прави най-добре в легнало или седнало положение. При наличие на някакво естествено прикритие наоколо непременно го използвайте. Това може да е камък, храст или дърво. Така ще бъдете максимално незабележим.

Всеки камуфлаж:облекло, шапка е от полза, но по-важно е вашето поведение. И най-важното – без резки движения. Това е от голямо значение за гнездящите у нас птици. Те се страхуват много защото са подложени на тормоз и лов от бракониерите.

Ако стоите неподвижни и изправени с добра маскировка, птиците няма да се притесняват от вас, вие ще може да се приближите и да направите своето видео заснемане. Ако на същото това място след известно време легнете на земята птиците ще се успокоят още повече и е възможно да се приближат  до вас. Не че не ви забелязват, но са се уверили, че не представлявате никаква заплаха за тях. Това ще ви даде възможност да направите кадри от близък план без да прибягвате да оптично приближаване, което влошава качеството на видео заснемане.

 

Автор:

Този автор има 23 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.