Гейнерите, едни полезни хранителни добавки

06.06.2011 | Автор: | Публикувано в: Web проекти
Гейнърите са хранителни добавки, предназначени за бързо покачване на мускулна маса. Всички те са с високо съдържание на въглехидрати, както и с добавен протеин, който може да бъде от различни източници. Употребата им е препоръчителна при хора, занимаващи се със всякакъв вид силов спорт.
Ефектите, които се постигат при употребата нагейнър са няколко:
– антикатаболен ефект
Катаболизмът е т.нар. “изгаряне“ на мускула и, разбира се, е процес, чиято поява никой трениращ не желае. За да се предотврати това е нужен повишен прием на въглехидрати.
– покачване на мускулна маса
Именно този ефект преследват всички, които употребяват хранителни добавки от типа на гейнърите, тъй като комбинацията от въглехидрати и качествени протеини, съчетани с интензивни тренировки предизвикват бързо покачване на мускулната маса.

– увеличен прираст на сила
Това се получава в следствие, приемането на гейнър преди тренировка, тъй като въглехидратите, съдържащи се в продукта мигновено дават ценна енергия, от която се нуждаете по време на тежка тренировка.

– ускорено възстановяване
Съдържанието на протеин спомага за ускореното възстановяване на мускулите.

В период на покачване на мускулна маса, вашето тяло има нужда от увеличен калориен прием. Набавянето на нужните калории от храната, понякога се оказва доста трудно и именно за това употребата им е препоръчителна.

Едни от най-добрите гейнери на пазара са Serious mass на Optimum NutritionTrue mass на BSN, както и Mammoth 2500 на Interactive Nutrition

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.