Как да отпушим мивката у дома? | Отпушване на канали

10.11.2017 | Автор: | Публикувано в: Услуги

Как да Отпушим Мивката у Дома?

Позната ли ви е тази ситуация?! Пускате водата, за да измиете ръцете си и мивката започва да се пълни с вода! Или се се оттича прекалено бавно, или дори изобщо не се оттича! Е, оправдано е да се ядосате!

Но трябва да ви успокоим и да ви кажем, че не е краят на света. Никой не е застрахован от запушване на канала. Но пък хубавото е, че можем да се опитаме да си помогнем и сами! Ние, като специалисти, ще си позволим да ви дадем няколко полезни и ефективни съвети. И все пак, ако смятате, че имате нужда ние лично да се заемем с вашия проблем, то веднага можете да ни позвъните! http://www.kanal-expert.com/news/otpushvane-na-mivka-25107

Може би при всички ни е така – първия метод, който изниква в главата ни е да купим от магазина препарат за отпушване на канала. Но, все пак трябва да знаете, че:

  1. Има вероятност, ако запушването е по-надолу в тръбата, то между нея и препарата да има голям слой вода, който ще възпре действието на препарата.
  2. Възможно е запушването да е причинено от мазнина, ако проблемът е в кухненската мивка.
  3. Препоръчваме да използвате предлаганите на пазара ензимни почистващи средства. Те съдържат в себе си бактерии, които буквално изяждат мръсотията, причинила запушването.

Какво се Прави, ако Запушването е По-Надолу в Тръбата?

Финалната възможност, където има вероятност да е запушването, е тръбата след сифона, до общия вертикален щранг. При този вариант се използва така наречената „змия“ или „жило“, което е с дължина приблизително 10 м. Представлява стоманено въже със спираловидна форма и с кука. То се натиква в канала докато не срещне причинителя на запушването.

Въпреки, че се съобразявате какво попада в сифона на мивката, няма как всъщност да си гарантирате, че няма тя да се запуши някога. Ето защо е толкова важно да почиствате сифоните профилактично, още преди да се е появил голям проблем, който да наложи търсенето на специалисти.

Имайте предвид нещо много важно! Препаратите за почистване на канали са опасни за здравето на човека! Избягвайте вдишване и попадане върху кожата!

Ние бихме ви препоръчали да опитате с домашни методи на първо място. Те със сигурност са много по-безвредни, но могат и да са доста ефикасни. Ето една стара рецепта, която по всяка вероятност дори знаете: сол, оцет и сода за хляб. Смесете в равни части в чаша. Изсипете я в мивката и изчакайте известно време да подейства.После изсипете чаша гореща вода в мивката. Готово – всички нечистотии са разтворени и отмити! Тази чудотворна смес, освен че отпушва канали, действа чудесно и за измиване на прозорците и мивката! С тази комбинация може да отпушите и изчистите почти всичко. Колко и сода да купите, все ще влезне с употреба, ако не в кулинарията, то в почистването на дома.

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.