Поставяне на битумни керемиди

17.06.2015 | Автор: | Публикувано в: Услуги

Поставянето на битумни керемиди е избор, който много хора правят за своята къща. И не само това. Много жилищни кооперации от новия тип строителство избират тази опция. Но кое кара хората да се спрат именно на тази възможност? Много просто – оптималната комбинацията между високо качество и достъпна цена, което оказва се е успешната формила.

По-качествени ли са битумните керемиди от традиционните?

Според много хора да, макар че това е един много сложен въпрос, на който не може да се отговори еднозначно. И все пак няма как да се отрече, че за много потребители това е по-добрата опция. Цените са много добри, а качествата с неоспорими. Нещо повече – битумните керемиди се считат за по-добре изолиращи от влага и от външните климатични условия като цяло, а при ремонт на покрива или силна градушка няма как да се начупят, което понякога не може да се каже за традиционните керемиди.

Какво трябва да знаем ако сме решили да поставим битумни керемиди на покрива?

Този тип керемиди са изработени от няколко различни слоя, а във вида, в който ги познаваме днес, битумните керемиди са дело на френски специалисти. Те се радват на изключително широка популярност в Съединените щати, където се поставят на покрива на почти всеки дом. Поставят се на ленти, като всяка една такава лента се състои от няколко много тънки различни по произход пластове, всеки от които е много устойчив и има различно предназначение.

На всяка повърхност ли могат да се поставят битумни керемиди?

Да, стига това да е гладка повърхност. Това ги прави подходящи и за покриви с изключително сложни геометрични форми и необичайни извивки. По отношение на прикрепването, то може да стане или с горелка, или с помощта на няколко гвоздея за всяка лента битумни керемиди.

Могат ли да се поставят нови битумни керемиди на мястото на повредените стари?

Това може да се направи без никакъв проблем и без да се повредят здравите околни керемиди. На първо време трябва да премахнете прикрепващите гвоздей и да я измъкнете от там. След това трябва да проверите дали повърхността от долу е в добро състояние и след това по обратен ред да закрепите новата керемида с пет гвоздея за да има нужната стабилност. Въпреки че някои хора предпочитат да поставят битумни керемиди сами, ние Ви съветваме да потърсите професионалист, който да свърши работата с високо качество, а също и за да не подлагате себе си на риск, качвайки се на покрива.

 

Автор:

Този автор има 8 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.