Защо да предпочетем камини пред други отоплителни уреди

01.02.2014 | Автор: | Публикувано в: Бизнес

Защо да изберем камина
По време на месеците, през които е необходимо отопление, се появяват много запитвания, по какъв начин да ограничим сметката, климатик или камина да изберем, как да отопляваме екологично и стигаме до питането: “какъв да е радиатора”.
Направени са проучвания, които показват, че 25 процента от топлината в жилищата се прахосва поради теченията в стаите. Справка от информацията показва, че отоплението с камина, парно или електричество заминава навън, докато сметката за електричество всеки месец расте, заедно със студа отвън.
Запознатите препоръчват, че трябва да проверим всички стаи в своя дом, затова бихте могли да извършите съответната проверка. Навлажнете ръката си и я поставете на всяко място, където подозирате, че влиза въздух (врати, прозорци). Топленето чрез климатик или камина изгубва своята полза, когато доловим дори и съвсем леко навлизане на въздух. Става дума за течение, така че за да да подобрим ефективността от електрическия уред, камината или парното, е нужно да затворим местата на пробив.
В случай че въпреки студеното време вън още не сте съумели да изберете метод за отопление на своето жилище, нужно е да се запознаете с предимствата и лошите страни на всички типове отопление.
Камини с водни ризи и други начини за свързване с парно са най-добрият избор за големи къщи и апартаменти. Те добавят не само топлина и уют, а и превъзходна визия. Камини за къщата или вилата са идеалното решение, както в периода на най-сериозните студове, така и в по-меките зимни месеци.
Заедно с камините, радиатора на ток е прекрасно допълнение в жилището. Той е удобен, защото има възможност да се мести в много стаи, затопля бързо помещенията и неговата цена е особено ниска.
Минус на електрическия радиатор е скъпото електричество и рисковете от възникване на пожар заради електрическия нагревател, обаче за по-практичен вариант се използва парното чрез многобройни радиатори в цялото жилище, свързани с главното тяло камина.
Масления радиатор е удачен за употреба в средни или големи помещения, където тавана е доста по-нагоре. Тази разновидност радиатори за камини са удобни за местене, понеже имат механизъм, използващ колелца, подобно на радиаторите на ток.
Конвекторен радиатор се използва доста често заради добрата цена. Поставянето му е съвсем просто, а отопляването експресно. Лошата страна на подобен модел радиатори е, че не се свързват с камини и нямат възможност да стоплят големи стаи. Значителните разноски от работата му са поради използването на електричество. Подобен уред е печката-духалка, затопляща само за момента, а коства значителен разход за електроенергия.
След осъществени проучвания се достига до заключението, че от електрическите уреди най-пестелив е климатика, а от екологична и ефективна гледна точка камината. Цената на тези уреди е значителна, обаче за сметка на това има възвръщаемост в бъдеще.
Чрез Интернет е възможно да се видят разнообразни нови типове камини. Избора е така богат, че абсолютно ще задоволят всяко изискване и предпочитание, осигурявайки лукс в обзавеждането.

Автор:

Този автор има 20 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.