Защо да се спрем на отопление с камина

22.02.2014 | Автор: | Публикувано в: Бизнес

През периода, когато има нужда от отопление, възникват много запитвания, как да намалим разходите, климатик или камина да сложим, как да отопляваме екологично и се стига до размислите: “какъв радиатор желаем”.
Направени са проучвания, които доказват, че 25 процента от топлината в жилищата се загубва поради теченията в помещенията. Преглед на данните показва, че топлото от ток, камина или парно заминава на вятъра, а сметката за електричество постоянно набъбва, наред със студа навън.
Експертите съветват да проверим всяка стая в своето жилище, за тази цел можете да извършите съответната проверка. Навлажнете ръката си и я сложете пред всички места, където смятате, че има течение (врати, прозорци). Отоплението с климатик или камина загубва своята ефективност, при положение че доловим даже и минимално влизане на въздух. Това е топлинни загуби, така че ако искаме да подобрим ефективността на парното, електрическите уреди или камината, се налага да затворим всяка пролука.
Ако въпреки зимното време навън все още не сте могли да изберете метод за отопление на дома си, добре е да се запознаете с добрите страни и лошите страни на различните типове отопление.
Камини с водни ризи и други методи за свързване с парно са идеалният избор за големи апартаменти или къщи. Те прибавят не само топлина и комфорт, но и красива визия. Камини за къщата или вилата са перфектното решение, както в дните на най-сериозните студове, така и в по-топлите зимни месеци.
Заедно с камините, електрическият радиатор е страхотно допълнение в апартамента или къщата. Той е практичен, тъй като е възможно да се мести в много помещения, топли бързо стаите и неговата цена е доста ниска.
Лошата страна на радиатора на ток са високите сметки за ток и опасността от възникване на огън, причинен от нагревателя, но за по-практичен подход се използва отоплението чрез много радиатори из целия дом, свързани към главното тяло камината.
Масления радиатор е добър избор за експлоатация в средни или големи помещения, при които тавана е значително по-висок. Този тип радиатори за камини са удобни за преместване, понеже притежават механизъм, използващ колела, подобно на този на ток.
Конвекторен радиатор се купува много често поради изгодната цена. Слагането му е съвсем просто, а топленето експресно. Недостатъка при такъв тип радиатори е, че не се свързват с камини и няма начин да затоплят големи помещения. Високите разноски от неговото функциониране се дължат на разхода на електричество. Такъв уред е вентилаторната печка, която топли просто за момента, а коства значителен разход за електроенергия.
След извършени проучвания се стига до извода, че сред уредите на електроенергия най-пестелив е климатика, а от екологична и ефективна гледна точка камината. Цената на тези уреди е голяма, но за сметка на това има възвръщаемост в бъдеще.
Чрез Интернет може да се открият всякакви нови видове камини. Избора е така богат, че със сигурност ще удовлетворят всеки вкус и желание, осигурявайки естетика в обзавеждането.

Автор:

Този автор има 20 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.