Как да направим оптимизация на сайт днес

04.02.2014 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

След наказателните ъпдейти на Google и всички видове съществуващи филтри, днес се питаме как да направим SEO оптимизация. Повечето специалисти в бранша смятат, че големите търсачки имат повече изгода от платена реклама и умело прикриват това наричайки милиони хора по целия свят спамъри. Последните коментари на Мат Кътс относно гест блогинга и вредата от него направо вбесиха някои гурута в България, които остро критикуваха думите му по форумите.

Но нека се върнем на въпроса как да направим оптимизация на сайт. Добре е да знаете, че външните връзки трябва да идват натурално или с други думи казано, да не са от директории, форуми и социални мрежи. Естествено все още е енигма как Google разпознават, че един линк е натурален, а друг не но това ще ви го оставим за домашна работа.

Един от преките начини за оптимизация е редовно обновяване на съдържанието, уникални статии и полезни неща във вашата ниша. Така например ако се занимавате с кулинарно изкуство, трябва да обясните на хората що е то гурме и как се е родило. Информацията може да се стори интересна на някого, който да сложи връзка към вас в личния си блог или сайт например.

Разбира се, ако повече хора “линкнат” не се знае, дали търсачката ще възприеме това, като натурална връзка или SPAM но това са рисковете на професията, както се казва. Друг вариант е просто да чакате трафик от различните ви публикации, което не е чак толкова лошо решение. За класиране по ключови думи, въобще не се говори, тъй като г-н Кътс разказва за това колко е лоша външната оптимизация.

В обобщение

Ако искате да научите повече относно това отива ли си SEO оптимизацията <— кликнете тук. Надяваме се, че нашите съвети са били добър ориентир за вас. А сега да запретнем ръкави и да започнем да оптимизираме. Желаем ви високи успехи в тази иначе толкова трудна задача в днешни дни.

Автор:

Този автор има 120 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.