Пелетни Камини

30.12.2013 | Автор: | Публикувано в: Бизнес

Огънят отдавна е бил символ на уют и разкош. Топлината, която идва от горящия огън придава магнетична атмосфера, ценена от много хора. Цялата топлина и уют на един дом, всеки път са били асоциирани с огнище, което изгражда и голяма част от интериора. Съвременни камини днес са претворени в красиви модели на пелетни камини, които не само че допринасят за комфорт в дома, но чрез тях отоплението се осъществява чувствително по-евтино.

Какво представляват камините, работещи на пелети?
В момента на пазара за отоплителни тела могат да се видят прекрасни разновидности камини, чиито разновидности са фокусирани не само върху функционалността им, но и върху красивата архитектура и подходящата стилистика с околната част на интериора. Но въпреки всички изисквания на потребителите не външния вид е онова, подтикващо потребителите да купят, но последните тенденции в модата, които утвърдиха употребата на пелетни камини. Най-новите от тях придобиват различна форма и се издигат до съвсем ново измерение, за което до сега е можело само да се мечтае.

Освен невероятно красиви, пелетните камини са и природосъобразни, спомагат за високото качество на живот, притежават архитектурен акцент и са модерни. Новите типове пелетни камини предлагат възможност за затопляне на големи и малки жилища.

Какви са плюсовете на отоплението с пелетни камини?
Пелетните камини са снабдени с водна риза и имат параметри, които ги нареждат сред водещите в България. Предимствата на използването на пелетни камини са много, някои от основните са – природосъобразност и икономичност. По отношение на естетическото оформление тези пелетни камини не отстъпват на останалите си предшественици. Те са разнообразни и измежду тях има такива с покрития от стомана, керамика и други. Такива качества ги правят подходящи при разнообразни интериорни решения и стилове в обзавеждането. Камините на пелети осигуряват отопление на помещенията и гореща вода за апартаменти и къщи с повече от 1 етаж.

Камините на пелети действат на ръчно управление или автоматизирано. Сред плюсовете са още елементарното експлоатиране и запалване; абсолютна сигурност срещу мърсене на природата; високо налягане поради високата плътност. Пелетните камини са оборудвани с система за ефективно изгаряне, което потвърждава тяхната икономичност.

На какъв принцип действат пелетните камини?
Тези камини са оборудвани с устройства за измерване на температурата. Тяхното запалване се осъществява чрез въздух, нагряван от електрически нагревател. Той засмуква от горивната камера чрез вентилатор за пушек. Нагорещената вода в камината се върти, достигайки до отоплителните тела чрез вградената помпа в камината.

Автор:

Този автор има 20 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.