Съвети за почистване на вашите маратонки

31.12.2013 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

Няма как да избегнете изцапването на маратонките си. В случай, че ги носите, сигурно е, че ще се замърсят. При редовното им почистване, след замърсяване, вашите маратонки ще продължат да изглеждат като нови години напред. В рамките на няколко минути всеки може да извърши бързо и основно почистване на маратонките си.
За основно почистване ви препоръчваме да използвате специално произведените за тази цел препарати. Една от марките, на които можете да се доверите и използвате е Jason Markk. Този продукт може да се намери в магазините. Използването на такъв продукт не е задължително при почистването на маратонките. Той подпомага премахването на мръсотията, като я отстранява, а също така премахва, мазнини и различни мазни петна. С измиващ сапун за съдове от всяка известна марка можете също да почистите маратонките си.
Започнете почистващата процедура, като напълните купа с хладка вода. Вземете една четка за зъби, за предпочитане чиста, и я натопете във водата. След това налейте малко количество препарат за съдове върху четката за зъби и отново я потопете във водата. Започнете почистването на маратонките си с кръгови движения, като използвате изтъркващата част на четката. С получената пяна от сапуна, отстранете всички видими петна. След тази процедура, вземете влажна кърпа и разтъркайте кецовете, за да се отстрани сапуна. Накрая можете почистите и подсушите с помощта на сух памучен плат. Не е препоръчително да оставяте вашите маратонки в близост до нагревател, добре е да изсъхнат на чист въздух.
Същият метод на почистване може да приложите и към подметките на маратонките си. Повече от вероятно е, че те ще се нуждаят от по-щателно почистване и може да се наложи да повторите процеса повече от веднъж.
Точно както и екстериора на вашите маратонки, вътрешността им също трябва да се почиства. Потта, която абсорбират при носенето им, може да доведе до избледняването на цвета. За да почистите вътрешността на маратонките, напълнете съд с чиста вода и отново с четка за зъби разтъркайте вътрешността на маратонката. С търкащата част на влажната четка за зъби, разнесете с малки кръгови движения. Може да използвате и сапун. Опитайте се да ги почистите, като премахнете всички петна без сапун, впоследствие може да нанесете сапун за останалата нечистотия. След като приключите, подсушете със суха и мека памучна кърпа, като оставите маратонките си да изсъхнат на чист въздух.
Обърнете внимание, че към материи като велур, набук и други деликатни материали, почистването трябва да се извърша по по-деликатен начин. Съветите за почистване на маратонки, изложени по-горе може да прилагате само за маратонки направени от кожа. В случай, че се налага да почиствате велур, набук или други материи, различни от кожа, добре е да прочетете предварително за начина им на почистване.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.