Камини – различните типове

15.12.2013 | Автор: | Публикувано в: Бизнес

Камината, също така както в миналите години, така и в днешно време дава на собственика уют, удобство, хармония, комфорт и стил. Тя е не просто желание на този, който постоянно планира начин да подобри и модернизира своето жилище, а нерядко означава и други неща като изтънченост, положение и лукс. Неоспорим е факта, че всеки дом, в който присъства камина е обгърнат от един невидим воал от топлина и уют.

През миналото са се правили камини, които са представлявали обикновени огнища в централната част на стаята, обаче този начин не е бил много добър, поради факта, че често камините отделят излишен пушек.

Едва в четиринайсти век в Европа се проектират камини в близост до външна стена. Те били свързвани с комини. Сега възможностите за правене, монтаж и експлоатация на камини са толкова модернизирани, че има камини, функциониращи без да е необходим комин.

Ако нямате камина в дома си, но мечтаете някой ден да обзаведете своя дом с една подходяща и модерна камина, трябва да прегледате най-известните видове камини. Не всеки вид камина функционира по еднакъв начин и има някои различия. Камините се класифицират като:

Камини на дърва – те са с коминно тяло. Предназначението му е да маха пушека извън сградата. Тези камини биват изработени ръчно, но освен това са направени и много готови модели. За изработените ръчно камини е типично слагането на огнеупорни тухли, докато при готовите модели камини се използва метална конструкция. Съвременните камини изискват по-сериозна поддръжка, но продължават да са сред най-харесваните от хората способи за отопление поради комфорта и красотата, които внасят в интериора. За работещите на дърва камини се монтират и врати от огнеупорно стъкло, а това спомага за стопиране на пушека, искрите и евентуалните пожари.

Газови камини – тези камини функционират с природен газ или пропан. Те могат да бъдат със или без комин. Улеснението с моделите без комини е, че техния монтаж може да бъде където и да е, дори да липсва баджа. За моделите с комин трябва да има комин или подобна вентилационна шахта към външна стена. Предимството на моделите с газ е бързия начин на запалване, което става с бутон. Освен това този тип камини не мърсят въздуха. Тези типове камини са перфектните имитации на камините с дърва. За целта в горивната камера се вкарват керамични детайли, имитиращи реалните дървета.

Автор:

Този автор има 20 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.