Искате ли да станете уеб дизайнер?

11.09.2013 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

Уеб дизайнерите са специалисти, които се занимават с изработката на външен вид на приложения, уебсайтове и уеб-базирани платформи. Да си уеб дизайнер в днешно време е модерна професия, защото е доста добре платена, а и можете да работите от всяка точка на света, по всяко време. Но все пак трябва да имате определени знания, за да станете такъв специалист.

Готиното е, че сме във 21 век. Можем да се обучаваме лесно, защото компютрите ни помага, а според мен уеб дизайнерите трябва да използват точно тази методика – да се учат от уеб пространството, защото все пак те ще го създават.

От чисто техническа гледна точка се изискват няколко неща – първото е въображение. Ако го нямате, трудна работа, но можете да развиете други умения, които да го компенсират. Такива умения са възможностите да създавате всеки дизайн 1:1  , както го виждате. Това ще ви улесни много защото при поръчка на уеб дизайн услуги можете да запитате клиента дали е харесал някой уебсайт или дали иска елементите му да изглеждате като тези в даден уебсайт.

От чисто техническа гледна точка уеб дизайнерите трябва да могат да създават авторски изображения за уеб, които да интегрират в уебсайтовете и да ги ползват като елементи от дизайна. Такива елементи са фонове, бутони, сенки, заоблени елементи, различни уеб графики, банери, промо материали и много други.

Освен това важно умение е да могат да кодират дизайни. Това означава да могат да правят PSD to HTML или с други думи – нарязване на дизайн и кодиране чрез програмни дизайнерски езици като HTML & CSS.

HTML & CSS са абсолютно задължителни – без тях въобще не се замисляйте да се занимавате с уеб дизайн. Те са основата и всеки уеб дизайнер тряба да ги знае перфектно, за да ги използва при разработката на проектите, които са му възложени.

Автор:

Този автор има 96 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.