5 причини да не се спирате на безплатен хостинг

07.08.2013 | Автор: | Публикувано в: Web проекти, Блогове, Други, Онлайн бизнес

Ако сте научили за възможността да използвате безплатен хостинг и се чудите дали това е правилният избор, то ще представя пред вас няколко причини защо това е лоша идея и как определено този избор би се отразил негативно на вашия бизнес.

 

1) Ограничено пространство и Bandwidth

 

Тъй като говорим за безплатна услуга, пространсвтото, което хостинг доставчиците предлагат е наистина ограничено от порядъка на до 200 Mb, в някои случаи дори по-малко.Това е настина малко, когато вземете впредвид, че вашият сайт ще съдържа изображения, текст, видеоклипове и други файлове, които изискват пространство. Това означава, че трудно ще поместите всичко, което желаете, ако имате мног обемни файлове и информация.

 

Не само пространството е ограничено при безплатния хостинг, а също така и Bandwidth-ът, тоест

ще имате ограничено количество трафик. А както знаете, вие се нуждаете точно от повече трафик, тоест това е идеята на това да имате сайт – той да става все по-посещаем. Ограниченият Bandwidth поставя граници на това колко души ще посетят сайта ви и ако изчерпате определено количество след това той няма да е достъпен до повече потребители. Tова е сериозен проблем, защото ще е в противоречие с вашата бизнес стратегия за разширеие на бизнеса чрез посещения на вашата страница.

 

 

2) Липса на техническа поддръжка, Backup и несигурност

 

Освен, че безплатната хоситнг услуга не включва към себе си никаква поддръжка, не ви осигурява и никакво копие на вашата информация, тоест няма Backup. Това трябва да ви кара да се чувствате не само несигурни спрямо защитата на вашата информация в сайта ви, но и да поставя въпроса колко ще съществува моят сайт с безплатната хостинг услуга? Отговорът е наистина потресаващ – никой незнае, но е сигурно, че не е завинаги, затова не си правете дългосрочни планове.

Овсен, че можете да загубите клиенти така, вие можете да загубите сайта си по всяко време, защото поради лиспата на поддръжка, той просто може да изчезне.

 

3) Безплатно до кога ?

 

Още повече хостинг компанията може да реши, че не желае повече да ви предоставя услугата си, пак да ограничи достъпа до сайта ви, предлагайки ви да платите и чак тогава отново да можете да разполагате с него. Това като, че не стига, за да ви откаже, ами и може доставчикът да прецени, че съдържанието на сайта ви нарушава правата на хостинг компанията и пак да затвори сайта ви.

При този вид хостинг наистина поемате риск, защото компанията може да ви предложи безплатната услуга на принципа на тестване и след няколко месеца просто да си поиска да платите, за да продължите.

 

4) Неудобни, дълги URLs

Ако горните няколко причини не са ви отказали, то според мен тази определено ще затвърди решението ви да не се спирате на безплатен хостинг. Когато регистрирате името за сайта си с безплатен хостинг, трябва да знаете, че няма да има възможност да съставите сами цялото име, а част от името на хостинг компанията ще се състой вътре, това наистина е много негативен фактор. Това прави вашето URL дълго, а това несъмнение би имало негативно влияние спрямо клиентите и потребителите ви. Най-напред пак, защото е непрофесонално, второ го прави труден за запомняне.

 

5) Безплатният хостинг и обявите

 

Едно от най-досадните неща, свързани с това да ползвате безплатен хостинг, е това, че компаниите печелят от вас като поставят рекламни банери навсякъде по страниците на сайта ви, за да рекламират разни продукти и услуги. Това е доста неприятно, както за самите вас, така и за посетители на сайта ви, които ще са задължени да ги виждат, а и никога не можете да знаете каква реклама ще ви сложат – не избирате вие.

Това сигурно ви подсказва и че хостинг компаниите няма да позволят да поставяте ваши собвствени обяви. Тоест няма начин да печелите пари от реклами – вие просто нямате право на такива.

 

Тъй като хостингът е същевствен елемент за успешно поддръжане на уебсайт или блог, би било много неразумно, ако рискувате и заложите на безплатен хостинг след всички прични, които ви изредих, защо това е много лоша идея. Дори да стартирате сайта / блога си експериментално, е важно да сте инвестирали в добрия хостинг доставчик, защото това ще доведе до успех. Вашият сайт ще е лицето, с което се представяте пред интернет потребителите и е важно хостингът, да е добър. Освен това водени от идеята да пестите пари, избирайки безплатен хостинг, най-много да завършите в разход, по-вероятно е да загубите пари, а и ако правите нещо, нека то да е както трябва. Както се казва, ако е гарга, да е рошава. Същото важи и за хостинг услугите, нека са добри, ако така и така сте решили да подържате блог или да имате сайт.

Автор:

Този автор има 14 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.