Избор на правилната строителна техника

15.04.2013 | Автор: | Публикувано в: Бизнес

Винаги когато тръгвате да извършвате строително-ремонтни дейности ще Ви бъдат необходими някакви инструменти и строителна техника. Понякога строителни машини от леката механизация ще бъдат достатъчни, но когато се прави по-голям ремонт или цял строеж няма как да минете без тежка механизация като багер, камион и други. За да се подсигурите с подобна техника вие трябва да избирате измежду три варианта – да си закупите нова, стара или да си наемете такава. Нека да разгледаме трите варианта

Закупуване на нова строителна техника

Новата строителна техника, току що излязла от производство е винаги най-доброто решение. Тя е сигурна и надеждна и винаги с гаранция, че ще Ви служи добре много години напред. Новите строителни машини обаче са много скъпи и условия на икономическа криза са сериозна инвестиция, чието „избиване” е малко съмнително. От към качество това несъмнено е най-добрия вариант.

Закупуването на нова техника е характерно основно за големите строителни компании, които строят многомилионни проекти и кризата не им се е отразила съществено.

Закупуване на мишини втора ръка

Това е доста удобен вариант за фирми, които строят къщи или основно се занимават със строително-ремонтни дейности.  Закупуването на машини втора употреба е изключително добър вариант, но трябва да се има предвид, че закупите ли такава техника трябва да осигурите както място където да я държите, така и поддръжка тъй като това техника която бързо се амортизира по разбираеми причини.

Този вариант е основно подходящ за фирми, които освен със строежи на къщи и малки сгради се занимават и със строително-ремонтни дейности като управляват няколко обекта едновременно, като всеки момент е необходимо да разполагат с необходимата техника. Такива фирми разполагат както с машинисти така и със техници, които да се грижат за безупречната работа на техниката.

Наемане на строителна техника

През последните години стана изключително популярна практиката да се наема строителна техника.  На пазара се появиха много фирми, които предлагат такива услуги и някой от тях се доказаха като лоялни партньори на строителните фирми.

Принципно предлагането на строителна техника под наем не е ново явление. Преди от тези услуги се възползваха предимно физически лица, които искат да им се изкопае дупка в двора с багер или им трябва някой инструмент за ремонта у дома, който е прекалено скъп за да си го купят. През последните години от тези услуги започнаха да се възползват и строителните фирми. За да не фалират те наемат необходимата им техника, заедно с машинист и не е необходимо да осигуряват поддръжката и.

В заключение ще кажем, че изборът на строителна механизация зависи основно размера на компанията, която ще я използва и нуждите, за които и трябва. Физическите лица наемат техниката, тъй като им трябва еднократно. Същото правят и малките строителни фирми, като тези които могат да си позволят си я купуват втора употреба.

Автор:

Този автор има 5 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.