Тренировки за бойци

21.12.2012 | Автор: | Публикувано в: Бойни изкуства

Съперничествата в бойните спортове не се печелят пред публиката, а в тренировъчната зала с много пот. Твърдостта, с която тренирате, кондицията, съперниците и техниките са най-важната предпоставка за успеха, когато се стигне до официалния двубой.
До прогрес  на ринга ще ви доведат тренировки, изграждащи бързината, ритъма и координацията. Има тренировки, които помагат за изграждането на сила и издръжливост, наложителни за суровите състезания. Съставните тренировъчни комплекси спечелват полезно натоварване  на всички мускулни групи на боксьора.
Бърза круша
Бързата круша усъвършенства бързината и ритъма. Вържете бързата круша на нивото на лицето и тренирайте крошета.  Нанасйте й удари отляво и отдясно, без  да я целите директно. Променяйте двете ръце, след което сменете на прави за един период. Усъвършенствайте комплекси от различни удари – джабове, крошета, кросове като използвате двете ръце. Ето тези кръгове ще изградят координацията и формата.
Тежък чувал
Тренировките на този уред надграждат рефлексите, мощта и усъвършенствувам сръчността. Отначало правете само ляво и дясно кроше за един период. След малко правете комплекс от 4-5 отделни удара с максимална скорост. Отдъхвайте след  по  една минута и правете комплекса около 6 периода.
Спаринг
Няма боксьор или кикбоксьор, който да не хвърлил литри пот  в бой със опитни бойци. В спаринга, двама бойци играят между въжетата в контролиран мач. Те се състезават с едни и същи правила – често с идентични рундове – като на истински мач, важна характерност е целта им. На мач и двамата бойци желаят да победят. При тренировъчен спаринг всеки един иска да разбере много за своите силни и слаби страни, но и да разучи тези недостатъци на партньора си.
Комбинирана тренировка
Вместете в тренировката си смесени комплекси, за да се сдобиете с мащабназвитие. Уместната подготовка  съдържа тежки упражнения, джогинг и плиометрични упражнения за рефлекс на нанасянето и движението.  Може да си подберете сред скачане с въже, подскоци или подхвърляне на медицинска топка. Усъвършенствайте  силовата тренировка така, че да засегне всички основни мускулни групи.
План
Набележете си вашите стремежи в бокса и си съставете тренировъчна схема. В началото оценете какви са слабите черти на бокса ви и се насочете върху  най-желаните качества. Проследявайте си развитието на всяка тренировка, за да анализирате същината на нещата.

Ако желаете да научите още техники и тренировки за бойни спортове посетете сайта “Боксов клуб“!!

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.