Капка спомен от един парфюм

23.11.2012 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

Съвременната Ева променя визията си с такава бързина и лекота, с която взима решения: „Днес ще бъда фатална жена, а утре – романтична.“ Парфюмите имат достатъчно сложна композиция. Едно от най-хубавите качества, които притежава е да  пробуди у нас спомена. Забеляза ли ли сте , че  се използват за лица на новите аромати модели или актриси, на които несъзнателно искаме да приличаме.

Съчетанието на пленителни флорални оттенъци с дървесни нотки създава един наистина очарователен женски образ. Сезонната смяна на парфюмите е обяснима, както и сезонната смяна на желанията ни. Често парфюмерите събират в букет такива нотки, чийто аромат предизвиква асоциации с определени градове и страни. Усещането, че си намерил парфюм, който навява спомен за ваканцията или като цяло за едни незабравими места на който сте били щастливи и искате да се върнете отново там, дори и само чрез спомен от мирис, а е  възможно и ароматът на странстването да ви отведе там, където не сте били никога.

Преди всичко при избора на парфюм трябва да се съобразите с чувството, което ви обзема, когато го помиришете за пръв път. Направено е  проучване , което сочи, че през есента повече ни тегли към парфюми, които ухаят на роза, кашмир или ванилия.

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.