Видеонаблюдение – Полезна Информация

26.09.2012 | Автор: | Публикувано в: Бизнес

С надеждата да опази имуществото си всеки втори българин постовя камера в своя дом, офис , вила. Системите за видеонаблюдение имат по голямо приложение в последните години в България. Добре е човек да има поглед върху нещата случващи се около него , да разполага с информация за дома си , когато не е у дома. Системата за видеонаблюдение дава сигурност. Единствено цената поставя цена пред повечето хора.
Тествани са две системи за видеонаблюдение , които като цяло са идентични , разликата им идва от видеокамерите, техния брой. Двете системи са направени на принцина на направи си сам, съдържат нещата необходими за монтиране, нещата необходими за захранване, както и записващите устойства имат сдвоени кабели. По трудно е самото поставяне , избиране на видеокамерите , което зависи от вас самите . Поставянето на кабелите също отнема известно време. Свободен е избора на твърдия диск , както и неговия капацитет, видеомонитора , също са въпрос на личен избор . При избора на твърд диск , при запис, капацитет от 500 гбайта който стига за два месеца. По отношение на монитора всеки е подходящ за видеонаблюдение.
Изборът на комплекта за видеонаблюдение зависи от големината на обекта , който трябва да бъде под контрол и да бъде наблюдаван. Към настоящия момент по търсени са комплектите с по малко видеокамери при еднофамилни жилища и постройки . Какви са функциите на по малката система завидео наблюдение с четири камери KG SHA 104 тествана от нас :
– Поддръжка в реално време , без ограничение ден , нощ .
– Образът съхняванан върху твърдия диск с по – старо време автоматично започва да се трие освобождавайки място за по нови образи , запазвайки новия образ.
– Записът може да е за цялото време или само определен интервал от време .
– При движение в обсега може да се включи звукова аларма или да се изпрати съобщение чрез електронна поща .
– Могат да бъдат определени до 4 зони за всяка видекамера .
– Записите се възпроизвеждат на екран на монитор при ваше желание.
– Образът може да бъде произволно наблюдаван от различни портативни устройства в интернет мрежата по всяко време.
Това са основните възможности на системите за видеонаблюдение KG SHA 104 , като имат няколко предимства, първо факта че са по евтини, лесни за употреба и факта , че се настнойват лесно и бързо .
За да включим системата единствено трябва да се доберем до електрическите контакти, не съществува дори и устройство за включване и изключване. И така нашата система е напълно готова и работи.
Можем да си позволим най различни настройки , по отношение на камера, режим на запис , потдържайки няколко езика улеснява работата. За да стигнем до системата се изискват някой начални познания.
Видеокамерите са със ССD матрица като картината е цветна и с разделителна способност, образът не толкова качествен , но достатъчен . HD дава добро качество достатъчно при видеонаблюдение . По отношение на цените тези камери също са от най препоръчваните. При снижаване на осветлението под определени граници се включват разпо ложените около обектива слетодиода, излъчващи инфрачервена светлина, което позволява на камерата да заснеме образ дори и при пълна топлина, фокусът е 3,6 мм което позволява да бъде виждана 2/ 3 от размера на помещението.

Автор:

Този автор има 20 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.