Какво е предимството на различните скрити камери

21.06.2012 | Автор: | Публикувано в: Web проекти

Какво е голямото предимство на различните скрити камери? Веднага ви отговарям. Това е факта, че са малки и са монтирани в обикновени вещи. Ето защо и носят това име. А оттам, че са монтирани в предмети от ежедневието, следва и това, че нямат нужда от захранване през кабел и изобщо от всякакви висящи и затормозяващи работата кабеляци. Това също не е малък плюс. По този начин ще можете да поставите предмета където и да пожелаете и ще може да уловите в крачка всеки, който искате. Или пък съвсем неволно, което също може да е много ценно понякога.

По принцип безжичните скрити камери представляват камера плюс приемник, който може да се свърже с външен монитор, като телевизор или монитор на компютър. Но много по-удобни са моделите, които си имат вградена памет или възможност за надграждане с карти памет, на които се съхраняват записаните видеоклипове или направените снимки, и след това се прехвърлят на компютър, откъдето се преглеждат.

А къде да намерите такива камери? Не, не търсете безформени, черни нещица или пък подобни на копчета устройства. Вгледайте се в предметите, които сте поставили в дома си, нещата, които носите или просто притежавате – химикалки, шапки, часовници, огледала, ключодържатели и аларми, шпионки, закачалки. Всичко това може да приютява скрита камера, която да записва важна информация.
Например, когато искате да получавате актуален образ на всеки, който ви е потърсил  у дома, вместо да звъните на този и онзи, просто си поставете камера-шпионка. Не че шпионира, но тя прилича на шпионка и се монтира на входната врата. И заради сензора си, който улавя всяко движение, щом застане някой пред вратата, за да позвъни, камерата ще направи малко видео, което ще може да прегледате, когато си дойдете. И подобно на телефонния секретар да разберете кой ви е търсил.
Ако пък желаете да опазите собствеността си от евентуални посегателства, вместо да монтирате скъпоструваща видео техника, по-добре заедно с алармената система, поставете и няколко скрити камери на ключови места в дома ви. Те ще уловят всеки нарушител, който влезе.

Видеонаблюдение и Системи за Сигурност

 

Автор:

Този автор има 20 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.