изкупуване на коли

17.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Бизнес, Услуги

Всеки от нас познава специфичното чувство, когато трябва да се раздели с автомобила си. Това е наложително, ако превозното средство е старо и поддръжката му започва да надвишава приемливите за една кола разходи. Тогава едно от най-разумните действия би било да оставите вашата стара машина за преработка.

Фирмите за коли за скрап са създадени специално за подобни ситуации. Работата им е свързана с рециклиране на стари превозни средства, като собствениците на возилата получават прилично заплащане. Повечето такива фирми масово изкупуват известните ” Лада “, “ Волга “ и “ Москвич “, които са по-тежки от редица други автомобили, тъй като в изработката им са били включени повече метали.

По този начин ще си спестите много главоболия и, освен това, ще се сдобиете с достатъчно пари, за да не съжалявате за стореното.Все пак, нормално е да ви бъде трудно да захвърлите колата си, с която, най-вероятно, ви свързват доста спомени, но, ако тя е негодна за употреба, безсмислено е да заема място в гаража ви.

Помнете, че решението да се освободите от нея ще бъде една крачка към закупуването на новия ви автомобил.

За България са обичайна гледка много от тези неизползваеми машини, изоставени по тротоарите от притежателите си. Те обаче са едни от най-предпочитаните за претопяване возила, понеже, основното, на което се обръща внимание при прегледа на всяка кола, са именно процентите стомана, които се съдържат в нея.

Старите руски автомобили водят класацията в това отношение, като оставят много от новите модели далеч зад гърба си. Затова, ако сте собственик на някоя от изброените марки, предайте я на фирма за изкупуване на коли за скрап. Сумата, която ще ви бъде заплатена оттам, със сигурност ще ви учуди. Ако в машината се намират и метали като алуминий, бронз и мед, стойността и нараства още повече.

Предаването на един автомобил за скрап се осъществява изключително лесно. Фирмата, която изберете, ще осигури необходимия за колата превоз, като вие трябва да решите откъде да я вземат. От съответната фирма ще ви предоставят и нужната документация, за да уредите формалностите в КАТ. Също така, помнете, че с това ваше действие вие улеснявате поддържането на природата чиста.

Автор:

сибирско здраве

Този автор е публикувал досега 42 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.