Уеб дизайн за резултати

12.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Web проекти, Интернет маркетинг, Онлайн бизнес

Когато решите да правите уеб дизайн за вашия фирмен сайт трябва да си зададете въпроса, комерсиална ли е целта на уебсайта. Ще бъде ли предназначен този уеб сайт за генериране на продажби? Ако отговорът на този въпрос е положителен, следва да се обърне сериозно внимание на уеб дизайна от самото начало. Ето и няколко съвета, които ще спестят главоболия в бъдеще.

Конкуренция

Проучете внимателно конкурентите на вас уебсайтове и се опитайте да извлечете само най-доброто от тях, като същевременно избягвате грешките. Също така добре е да се поинтересувате и от чуждестранни конкуренти, чиито идеи биха могли да се приложат и на пазара, където продавате. При всички случаи се придържайте към широко разпространените практики за сметка на “оригинални” идеи за дизайн.

Консултация със специалист

Свържете се със уеб студио и потърсете съвети. Най-добре е да се вслушате в тях, като разбира се поставите и вашите изисквания. Като цяло нестандартните решения са рискови и по-добре е да започнете със по-утвърден вариант. Не забравяйте, че онлайн маркетинга се базира на резултати и изследвания, до които специалистите в бранша имат достъп. Така, че ценно е да се вслушате в тях.

Поддръжка

Осигурете се, че функционалността на вашия сайт е максимално опростена за да може да спестите време за в бъдеще. Попитайте специалистите как може да направи решение за вас, така че да спестите време за поддръжка.

Следене на резултатите

Съществуват много безплатни решения за анализ на потребителското поведение, например Google Analytics. Задължително използвайте такава система, за да може да взимате решения базирани само на резултати. Например ако рекламирате на даден сайт, добре е да знаете дали имате клиенти от него. На база на това, може да вземете решение дали да рекламирате или не за бъдещ период. Също така е важно да изследвате потребителския профил и статистики за посещения, защото така ще може да подобрите вашия сайт и да е по-удобен той за потребителите.

Това са само някои от най-важните правила, които е редно да се спазват за да поставите основите на вашия уебсайт. Добре е да имате под ръка и специалист, който да следи новостите в бранша и да дава навременни консултации.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.