Flash технологиите и кои са слабите им страни

20.01.2012 | Автор: | Публикувано в: Бизнес

Базираните на Flash уеб сайтове са навсякъде в Мрежата в последно време. Често се питат няколко въпроса относно тяхната ефективност, използваемост и функционалност. Освен този има и още няколко въпроса, на който ще се постараем да има някакви отговори тук, като покажем минусите на Flash базираните уеб технологии. Ето ги и тях:

Инсталация на Flash player за възпроизвеждане на Flash базираните site-ове – за да разгледат вашия site, user-те, които нямат инсталиран Flash плеър на персоналния си компютър има нужда да си го свалят и инсталират. Не всеки обаче би инсталирал единно приложение само за да види един единствен web сайт.

SEO на вашия уеб сайт ще пострада сериозно, ако изисквате при неговото планиране и уеб дизайн да се прилага Flash технология. Редица търсещи енджини не могат да индексират добре страниците в идентичен тип сайтове, като това ще окаже влияние на вашата откриваемост от потенциални клиенти, заради заниженото ви класиране в тези търсачки.

Един от най-наболелите проблеми заедно с казаните малко по-горе е и времето за зареждане, което което взема от един уеб сайт, изграден чрез ползването на Flash технологии. Flash оптимизира всичко, е направено с него, но накрая си остава един голям файл, който ако потребителите чакат да зареди голям период от време – просто ще се махнат от вашия web сайт.

Може би най-уместно е да използвате Flash елементи на специфични места те са напълно ценни, като банери напр. като се редуцира до минимум вероятността от недоволни потребители, а от там и до потенциално пропуснати печалби.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.