Безплатни обяви

06.11.2011 | Автор: | Публикувано в: Бизнес, Услуги

Реклама. Обяви. Защо да публикуваме обяви.

Навремето великия Хемингуей се хванал на бас, че може да напише най-късия разказ, състоящ се само от 6 думи в 2 изречения. И спечелил. Разказа звучал така : “Продавам детски обувки. Не са носени”. Звучи ли ви познато? Хемингуей е написал едно перфектно рекламно послание, кратко, ясно, точно и достатъчно описателно.

В днешното забързано технологично хилядолетие, рекламата е фактор номер 1 за развитието на успешен бизнес. А Интернет отдавна се е превърнал в световната рекламна среда, чрез която фирмите и отделните хора успешно предлагат своите стоки и услуги на пазара. Големите компании отделят милиарди за реклама, а над 95% от клиентите признават, че при вземането на решение за покупката на дадена стока, са били повлияни от различни видове реклама или обява. И дори и вашата стока да е най-добрата на света, или услугите, което предлагате да са най-качествените и най-евтините на света, то каква полза от това, ако света не знае за тях?!

Какво ви дава рекламата :

Привличате нови клиенти, които вече разполагат с необходимите средства, за да купят вашата стока, или у които вече е възникнала необходимост от закупуването на вашата стока или услуга.
Рекламата предизвиква лоялността на вашия клиент. Рекламата подсъзнателно кара клиентите да се връщат отново при вас.
Ако клиентите не знаят за вас или за изгодите да пазаруват от вас, то те ще изберат конкурентите ви.
Рекламата информира потенциалния клиент каква стока или услуга предлагате.
Рекламата кратко и ясно обяснява на хората защо да купят точно вашия продукт или услуга.
Рекламата поддържа вашия бизнес едни гърди пред конкурентите ви, а днес това е много важно.

Реклама и обяви :

Публикуването на безплатна обява в специализиран сайт за обяви, е най-достъпния, най-бърз и евтин начин да рекламирате стоката или услугата си. Това че е евтин обаче, съвсем не означава че не е ефективен. Познавам много хора, които рекламират стоките или услугите си в собствени сайтове, но предпочитат да публикуват рекламите си предимно в специализирани сайтове за обяви. Защо става така? Защото въобще не е нито лесно, нито финансово ефективно, да се развие един такъв малък сайт, и обикновено след първата година, подобен сайт има по 1-2 посетители дневно и бива зарязан от собствениците си поради неефективност…Обратното, специализираните сайтове за обяви са направени именно с тази цел – хората да си публикуват обявите в тях, а други хора да ги четат, и да намират това, от което имат нужда. Самият софтуер, структурата и ключовите думи на един специализирани сайт за обяви са изградени така, че търсачките ги намират по-лесно и ги позиционират на първите страници на резултатите от търсенето. И тъй като подобни сайтове имат по няколкостотин до няколко хиляди посетители дневно, шанса обявата ви да бъде прочетена от правилните хора, нараства многократно. Респективно, продажбите на вашите стоки или услуги, също нарастват.

Защо ВИП обява? VIP обявата Ви носи следните предимства :

1. Атрактивен оранжев и жълт цвят за открояване на обявата
2. Приоритетно показване над всички обикновенни обяви в категорията
3. Обявата се показва първа в категорията си и при търсене
4. Безплатно регистриране на обявата в Google за увеличаване на трафика от заинтересувани потребители
5. Предизвиква у клиентите ВИ сигурност, и ги убеждава, че сте търговец със сериозни и отговорни намерения

Обикновено клиентите, които търсят дадена стока или услуга, влизат в сайта за обяви, избират си категория и подкатегория, които отговарят на нуждите им и започват да четат обявите и рекламите. Да, но в една такава страница често има по няколкостотин обяви и реклами, повечето от които вече неактуални. А VIP обявата е позиционирана на първата страница, най-отгоре, при това е повдигната с привличащ погледа жълт или оранжев цвят. Потенциалния клиент започва да чете интересуващите го обяви и реклами именно от там! И точно това е смисъла на VIP обявата, защото той намира търсената стока или услуга още на първите няколко реда…
http://bg-obiavi.com
http://malki-obiavi.com

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.